Отчий ліс

24 квітня 2012р, ЗМІ про нас. Прес-служба

Збудувати будинок, народити сина та посадити дерево. Цими вихідними в селі Лаврів Старосамбірського району останню настанову виконали - там саджали Отчий ліс. Така акція відбувається вже вшосте.

Церква святого Онуфрія при Лаврівському монастирі Старосамбірського району - одна з перших греко-католицьких святинь в Європі. Унікальний іконостас та фрески 15 століття, які збереглися на її стінах, приваблюють паломників навіть з-за кордону. Окрім цього, тут зберігаються мощі святого Онуфрія, покровителя породіль, а в підземеллі церкви - унікальні поховання.

Віднедавна намолена земля стала ще й місцем зустрічі для охочих залишити свій слід в історії. Щороку в першу суботу після Великодня старосамбірчани саджають там Отчий ліс.

Дев'ятикласник Назар про акцію дізнався з місцевої газети, відтоді вже третій рік поспіль приїжджає до Лаврова з райцентру. Хлопець посадив вже кілька десятків дерев. Зупинятися на цьому не збирається.

А ось уродженець Старосамбірщини Михайло Гичка дерев в рідному краї посадив вже кілька сотень, з них 2 іменних дуба в Отчому лісі, привезених з Нагуєвичів – батьківщини Івана Франка, та Колодяжного – села, де народилася Леся Українка. Цьогоріч Михайло Гичка посадив ще одне дерево імені Йосипа Сліпого. Каже, завжди приємно повертатися на батьківщину, тим паче для такої справи.

Опісля саджання вся турбота про дерева лягає на плечі лісничих. Вони ж кажуть, що результати праці уродженців Старосамбірщини не забаряться.

Зробив діло, гуляй сміло. Після того, як кожен охочий посадив дерево, розпочалися народні гуляння. Учасників розважали святковим концертом та місцевими смаколиками.

Христина Купльовська, 12 канал, 23.04.2012р.

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас