БУРЕЛОМ: Два роки потому ...

10 лютого 2012р, ЗМІ про нас. Прес-служба

У попередньому числі «Нової Доби» була опублікована коротка інформація про те, що «аж надто гудуть бензопили у приміському лісі біля Перемишлян». Мешканці райцентру висловлювати тривогу, що лісу, цим легеням міста, можуть зашкодити надмірні рубки. Журналіст «Нової Доби» цього понеділка побував у Перемишлянському лісництві і разом із лісничим І.З.Голодом з'ясовував ситуацію.

- Іване Зіновійовичу, які рубки проводять у лісі?

- Ідеться про санітарну рубку. Її необхідність була зумовлена тим, що ще узимку 2009-2010 років унаслідок бурелому дерева були пошкоджені на значній площі, і з цим треба було давати лад. У 2010-ому році санітарну рубку провели на 5 гектарах, а у минулому, 2011-ому - на 10,3 га.

- Де конкретно це було зроблено? Бо якщо глянути на ліс, що неподалік, скажімо, райлікарні, то він засмічений і далі.

- А це не наша територія, до речі. Тут - ліс, який належить місту. Розмежування проходить від присадиби лісництва угору - і до водозабірної башти. Зліва -«міський» ліс, справа - ліс державного фонду, яким ми опікуємося.

- Хто виконував санітарну рубку?

- Штатні працівники лісництва, звичайно. Це було до 23 січня ц.р. Тепер нам рекомендують залучати приватні структури.

- Куди пішла заготовлена від санітарних рубок деревина?

- Усю її чітко облікували. Потім відправили для реалізації.

- Як бути із лісом, який належить міськраді?

- Там, безумовно, теж потрібна чистка. І цим мали б займатися міські комунальники. Однак, перед тим мали б до нас звернутися, як до фахівців - що саме рубати, а також дістати дозвіл екологічної служби.

- Коли приїжджав на Перемишлянщину екс-губернатор М.Цимбалюк, то робив зауваження щодо незадовільного стану огорожі навколо лісництва...

- Ми уже із цим багато зробили. Поставили нову огорожу минулого літа і восени - загалом 270 погонних метрів. Маємо заготовлений матеріал, аби закінчити повністю.

- Ще перемишлянці, які люблять гуляти лісопарком, скаржаться, що сюди внадились їздити автомашини парковими доріжками...

- Я поділяю їх тривогу і вже звертався до міського голови з цього приводу. Усе-таки треба перекрити шлагбаумами в'їзди до лісопарку. Бо інакше раду не даси. Адже це, передусім, місце для відпочинку перемишлян; де має бути затишно, а повітря - чистим. Не завадило би встановити попереджувальні знаки про заборону в'їзду автотранспортом на цю територію, передбачити штрафи. Бо поки що найбільше, на мою думку, діють фінансові санкції. Це питання, зрештою, могли б обговорити і депутати Перемишлянської міськради та прийняти відповідні рішення.

П.Назарчук, "Нова Доба" №5 (254).

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Преса про нас