Лісівники Львівщини підбили підсумки роботи за І-ше півріччя 2013 року

31 липня 2013р, Новини. Прес-служба

30 липня 2013 року у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії під керівництвом начальника управління Тирчика Андрія Богдановича.

У засіданні колегії взяли участь члени колегії управління, директори державних лісогосподарських підприємств, голова Львівської обласної організації професійної спілки працівників лісового господарства України Максимець В.Й. та менеджер ДП «Укрлісконсалтинг» Кунда В.М.

Головною темою засідання колегії стало підбиття підсумків господарсько-фінансової діяльності підприємств за перше півріччя 2013 року. У своїх доповідях підсумовували роботу підприємств Львівського ОУЛМГ заступник начальника управління Целень Я.П., головний інженер управління Гром’як Ю.О., начальник відділу економіки та фінансів Кисіль Б.В., головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності Крюченкова Н.В. 

Загальні обсяги відтворення лісів по управлінню за 6 місяців поточного року склали 2491 га, з них на площі 1230 га створено лісові культури, а природне відновлення лісів забезпечене на площі 1254 га, або 51% . Крім того, на деградованих і малопродуктивних землях створено 7 га нових лісів.

Лісогосподарськими підприємствами управління за перше півріччя поточного року заходи з поліпшення якісного складу лісів проведені на площі 7472 га і заготовлено 170,7 тис.кбм ліквідної деревини, в тому числі догляди за молодняками проведено на площі 1321 га. За 6 місяців 2013 року підприємства від усіх видів рубок заготовили 476,3 тис.кбм деревини, в тому числі від рубок головного користування – 261,0 тис.кбм. Забезпечено виконання сортиментної структури основних видів продукції.

За період з початку року зареєстровано 489 випадків самовільної рубки лісу загальною кубомасою 857 кбм. Відсоток виявлених лісопорушників становить 41%. 74 випадки про незаконну рубку загальною кубомасою 375 кбм деревини направлено в райвідділи міліції та районні прокуратури для розслідування і притягнення винних до відповідальності. 6 випадків загальною кубомасою 16 кбм передано на розгляд в суди. Відшкодовано 167,4 тис.грн. завданої шкоди, що становить 8% від загальної кількості складених протоколів.

Завдяки проведеним профілактичним заходам пожеж на території державного лісового фонду управління не зареєстровано.

Підприємствами управління перероблено 65,6 тис. кбм. деревини, що забезпечило випуск товарної продукції на суму 29,6 млн. грн. 

Лісогосподарськими підприємствами споруджено 52 км земляного полотна, що складає 55,5% від запланованого обсягу будівництва в поточному році.

Обсяг реалізації продукції за 6 місяців 2013 року склав 171,1 млн. грн., що складає 112,2% до відповідного періоду минулого року. Рівень середньомісячної заробітної плати в еквіваленті повної зайнятості становить 2912,2 грн., або на 209,5 грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Продуктивність праці зросла на 16,5% і склала 54294,1 грн. За перше півріччя в загальному по управлінню отримано прибутку в сумі 1,3 млн.грн. Збиткових підприємств немає. 

За 6 місяців 2013 року всіма підприємствами сплачено до зведеного бюджету 19,1 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів. Крім податків до бюджету, підприємствами галузі за даний період сплачено 19,9 млн. грн. єдиного соціального внеску.

Виступаючі відмітили, що загалом підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства забезпечили виконання запланованих лісівничих, лісозахисних, лісоохоронних та лісовідновних заходів у повному обсязі.

Окрім того, було розглянуто питання про стан оформлення права постійного користування земельними ділянками, використання земельних лісових ділянок і зміни їх цільового призначення, за яким доповідав заступник начальника Львівського ОУЛМГ Целень Я.П.

Підсумовуючи розгляд питань порядку денного начальник Львівського ОУЛМГ – голова колегії Тирчик Андрій Богданович акцентував увагу директорів лісогосподарських підприємств на забезпеченні функціонування системи електронного обліку деревини, виконання плану з будівництва та реконструкції лісових доріг, а також необхідності посилення контролю за здійсненням комплексу протипожежних заходів у лісах та цільовим використанням земель лісового фонду. Також, начальник обласного управління повідомив присутніх, що на Львівщині відкриття сезону полювання на мисливські види птахів відбудеться 17 серпня о 18.00год.

За результатами роботи колегії були прийняті проекти постанов та надані відповідні доручення керівникам лісогосподарських підприємств.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

  
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління