Увага! Висока пожежна небезпека в лісах!

7 серпня 2013р, Новини. Прес-служба

Ліс - багатство, яке вимагає постійної уваги і турботи, бережливого ставлення. Одним з найбільш небезпечних і поширених ворогів лісу є вогонь.

Ліси Радехівщини займають 31 тис. гектарів, з них державний лісовий фонд району складає 27 тисяч гектарів. Це в основному лісові насадження, які, крім задоволення потреб у деревині, виконують санітарно-оздоровчі функції, є місцем відпочинку людей.

Суха сонячна погода сприяє пожежі. А вогонь у лісі – це велике лихо. На сьогоднішній день на території району виникла надзвичайно висока пожежна небезпека. Це в першу чергу стосується шпилькових лісів Бендюзького, Витківського, Лопатинського, Бабичівського, Нивицького лісництв.

Яких же заходів вжито для посилення охорони лісів від пожеж?

Сформовані і підготовлені добровільні пожежні дружини, укомплектовано інвентарем і підготовлено команду лісопожежної станції, проводиться наземне патрулювання лісовою охороною протягом дня, на лісництвах постійно знаходяться відповідальні особи, встановлено попереджуючі аншлаги. Збоку працівників лісгоспу постійно проводиться значна профілактична робота з попередження пожеж.

Однак, незважаючи на всі заходи з попередження пожеж, ми не завжди відчуваємо ефективну допомогу зі сторони місцевих органів самоврядування, керівників підприємств, сільськогосподарських спілок, окремих громадян.

Ліс- не приватна власність однієї людини, а загальнонаціональне багатство нашої молодої держави, тому особливо нас турбує байдужість місцевого населення. Охорона лісів від пожеж повинна бути не тільки обов”язком працівників державної лісової охорони, але й кожного громадянина.

Тому, користуючись нагодою, я від імені державної лісової охорони ДП «Радехівське лісомисливське господарство» звертаюсь до усієї громадськості району:

Шановні краяни !!!

У зв'язку із сухою погодою у районі склалося важке пожежонебезпечне становище.

У лісах забороняється:
- розводити вогнища;
- курити;
- заїзджати в лісові масиви транспортними засобами;
- проводити спалювання сухої трави на сінокосах, пасовиськах;
- залишати в лісі непогашені сірники, недопалки.

Будьте обережні з вогнем в лісі!

Пам”ятайте лісову пожежу легше попередити, ніж погасити.

Побачивши вогнище або лісову пожежу негайно загасіть їх, якщо самі не можете це зробити повідомте про пожежу найближче лісництво, сільську раду, пожежну частину.

Пам”ятайте, що один незагашений сірник може знищити сотні гектарів лісу!

Ю.А. Юхимчук, інженер охорони та захисту лісу

ДП "Радехівське лісомисливське господарство"

http://radekhivforest.org.ua 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління