Відкриття полювання на пернату дичину на Львівщині - 17 серпня!

13 серпня 2013р, Новини. Прес-служба


У п’ятницю 9 серпня 2013 року на Львівському телебаченні у прямому ефірі в програмі «Вечір у Львові» відповідав на запитання ведучих та телеглядачів начальник відділу мисливського господарства - головний мисливствознавець Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Бурмас. У передачі присвяченій відкриттю сезону полювання на мисливські види птахів приймали участь також голова Львівської обласної організації УТМР Роман Угляр, голова Західноукраїнського орнітологічного товариства, кандидат біологічних наук Андрій Бокотей та голова Кам’янка-Бузького товариства мисливців та рибалок Богдан Піско.

Василь Бурмас розповів телеглядачам про особливості відкриття сезону полювання на пернатих, про проведену роботу з користувачами мисливських угідь області, а також розповів про взаємоузгодженість у квітні місяці цього року користувачів мисливських угідь Львівської області та сусідніх областей відкривати сезон полювання на пернатих одночасно. Такий підхід до відкриття полювання є солідарним стосовно мисливців кожної області у тому, що стосується взаємовідповідальності керівників мисливських організацій перед членами очолюваних ними колективами і взагалі перед мисливцями області. Крім цього початок відкриття сезону полювання співпадає з розпорядженням Голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Вікторовича Шемчука від 05 серпня 2013 року за № 489/0/5-13 «Про зміщення на 17 серпня 2013 року відкриття полювання на пернату дичину на території Львівської області у зв’язку з високим рівнем пожежної небезпеки».

Також своє бачення щодо відкриття полювання у другій половині серпня висловив і Андрій Бокотей. Він, як фахівець орнітолог, висловив особисту думку щодо відкриття сезону полювання на мисливські види птахів підтверджену багаторічними спостереженнями за качиними у Західній Україні, і сказав, що відкриття доцільно робити у середині вересня тому, що у цей час вже завершують линьку качині види і починають прилітати перелітні птахи зазвичай з Півночі нашого континенту, який мало урбанізований, і фактор турботи не великий, тому в цих краях на значних просторах розводиться набагато більше мисливських птахів аніж в нашій місцевості. Якщо прислухатись до думки орнітологів тоді ми збережемо качиних, які виводять потомство у наших угіддях. Такий підхід позитивно вплине на місцеві популяції мисливських видів птахів і дасть позитивні результати за декілька років. Цим самим збережемо місцеві біотопи, а мисливці будуть мати на що полювати.

Роман Угляр, є обласним керівником найстаршого і найбільшого за кількістю членів товариства Львівщини,- розповів про стан справ у районних та міських колективах, про те, як потрібно боротися з браконьєрами, кого можна вважати браконьєром, а кого прирівняти до браконьєрів.

Богдан Піско розповів телеглядачам про запровадження на Кам”янеччині нових традицій перед сезоном відкриття полювання. Про посвяту новоприйнятих членів товариства у мисливські низові колективи товариства та здійснення освячення всіх мисливців товариства капеланом мисливців-парохом Кам’янки Бузької Володимиром Касьяном.

Всі присутні висловили своє бачення щодо відкриття сезону полювання. Зокрема Василь Бурмас наголосив на неухильному дотриманні мисливцями правил поводження зі зброєю і техніку безпеки під час полювання, передав всім мисливцям області найщиріші привітання з відкриттям сезону полювання та від начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Богдановича Тирчика побажав всім мисливцям успішно розпочати сезон полювання, не порушувати правил полювання, дотримуватись мисливського етикету, з повагою ставитись до впольованої дичини та здоровими і щасливими разом з трофеями повертатись додому, там вас чекають.

Ні пуху! Ні пера! З виходом у поле Вас шановні мисливці.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління