Делегація чеських лісівників ознайомилась з особливостями ведення ліісового господарства на Львівщині

2 вересня 2013р, Новини. Прес-служба

Для лісівників вже стало доброю традицією вивчати досвід ведення лісового господарства сусідніх країн. Цього разу, 30 серпня 2013 року в рамках міжнародної співпраці делегація із 45 фахівців лісового господарства Чеської Республіки перебувала з робочим візитом на Львівщині. Очолювали делегацію Президент Асоціації муніципальних і приватних лісів Чеської Республіки Франціско Кучера та Віце-президент Асоціації Станіслав Янські. Серед представників делегації були директори муніципальних та приватних лісів різних регіонів Республіки Чехія, а також деякі власники лісів та лісничі.

Метою робочої поїздки, яка відбувалась під егідою Державного агентства лісових ресурсів України, стало вивчення особливостей ведення лісового господарства на території державного лісового фонду Карпатського регіону.

Програма робочого візиту була насиченою та цікавою, напередодні чеські лісівники вивчали досвід господарювання у Закарпатському та Івано-Франківському обласних управліннях лісового та мисливського господарства, де ознайомились з діяльністю лісогосподарських підприємств та основними природно-заповідними та рекреаційними об’єктами сусідніх областей.

Заключним етапом перебування делегації на Україні стало знайомство чеських лісівників з головними здобутками та перспективами розвитку лісового господарства Львівщини. На початку зустрічі у конференц-залі начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського Тирчик А.Б. привітав чеських колег та розповів про структуру та основні напрямки діяльності управління та підвідомчих підприємств.

У дискусії взяли участь організатор робочої поїздки - перший заступник директора з наукової роботи УкрНДІгірліс ім. П.С. Пастернака, кандидат технічних наук Коржов В.Л., а також спеціалісти Львівського ОУЛМГ, зокрема начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій Коновалець І.Л. та директор ДП «Львівське лісове господарство» Синявський Ю.Є.

Найбільше чеських лісівників цікавили питання лісовідновлення, а також способи рубок та аспекти механізації лісогосподарського виробництва. Окрема увага була присвячена розгляду переваг сертифікації лісів. Начальник управління Тирчик А.Б. розповів, що за результатами сертифікаційного аудиту компанією «SGS» всі ліси державних лісогосподарських підприємств області з 2006 року пройшли сертифікацію відповідно до міжнародних стандартів FSС. Як відзначили обидві сторони - вимоги міжнародного стандарту доповнюють правила та ініціативи з ведення лісового господарства, які діють на національному рівні, забезпечуючи при цьому відповідальне лісокористування в усьому світі.

На завершенні зустрічі лісівники Львівщини та Чеської Республіки наголосили на важливості вивчення і порівняння досвіду ведення лісового господарства обох сторін, а також окреслили можливість започаткування нових напрямків міжнародної співпраці у майбутньому.

Після знайомства з роботою апарату управління на гостей чекала змістовна екскурсія пам’ятками історії та культури м. Львова.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління