Найпомітніші заходи відзначення Європейського тижня лісу лісівниками Львівщини спільно з учнівською молоддю

17 грудня 2013р, Новини. Прес-служба

Лісівники Львівщини долучились до відзначення Європейського тижня лісу, який проходив з 9 по 13 грудня 2013 року в м. Рованіємі та по всій Європі. Протягом тижня лісівники спільно з учнями шкільних лісництв та загальноосвітніх навчальних закладів проводили різноманітні заходи, для інформаційної підтримки яких було використано адаптований на прохання Держлісагентства україномовний логотип Європейського тижня лісу.

На базі ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» та середньої загальноосвітньої школи №41 (смт. Брюховичі) було вирішено створити шкільне лісництво. Процес організації створення шкільного лісництва саме співпав з проведенням Європейського тижня лісу, що проголошений Європейською Економічною Комісією ООН та ФАО. Керівництвом підприємства визначено ділянки, на яких будуть проводитись практичні заняття молодих лісівників. У школі лісничий Брюховицького лісництва Гурський Т.Т. провів роз’яснювальну роботу серед учнів сьомого класу, де було обговорено основні засади та напрямки діяльності шкільного лісництва, а також відзначено вагому роль лісів у житті людини.

Працівники ДП “Славське лісове господарство” також долучилось до проведення заходів. Цього тижня учні 8-11 класів смт. Славське, с. Тухля та с. Головецько малювали малюнки та писали твори українською та іноземними мовами на тему: “Європейський тиждень лісу”.

 

Активно долучився до заходу і національний природний парк «Сколівські Бесикиди». 9 грудня для учнів шкільного лісництва Сколівської школи-інтернат було проведено лекцію на тему «Роль лісів в житті людини».  Завданнями заняття було проаналізувати ціннісні властивості лісів, охарактеризувати роль лісу в підтриманні екологічної рівноваги природного середовища, а також розглянути основні функції лісів в екостабілізації територій та житті людини.  11 грудня для учнів шкільного лісництва ЗОШ І-ІІ ст. с. Крушельниця працівниками нацпарку організовано та проведено конкурс-вікторину на тему «Корисні функції лісу», під час якого учасники двох команд навипередки демонстрували свої знання з біології, екології та природознавства. Наступного дня для учнів шкільного лісництва було проведено практичне заняття на тему «Взаємозв'язок: людина - ліс і ліс - людина».

 

В рамках відзначення Європейського тижня лісу в ДП «Боринське лісове господарство» інженер лісових культур Яцик М.М. провела лекцію для 30 учнів 9-11 класів Боринського НВК на тему «Складові оточуючого середовища і людини в ньому», а також екскурсію дендропарком, що розташований біля контори лісгоспу. На базі лісгоспу також була організована виставка дитячих малюнків на лісівничу тематику.

Головний лісничий ДП "Сколівське господарство" Дмитрів В.М. під час зустрічей з колективом шкільного лісництва академічної гімназії м. Сколе Сколівського району та із громадськістю сільської ради с.Труханів та с. Кам'янка підкреслив вагому роль лісів для навколишнього середовища, їх значення в повсякденному житті людини та світовій економіці в цілому.

З метою відзначення Європейського тижня лісу  проведено також навчальні бесіди з учнями в середній школі №1 м. Радехова на тему «Значення лісу в житті людини». Бесіду провів інженер лісового господарства ДП «Радехівське лісомисливське господарство» Прокопович І.С.

"Любов до лісу має виховуватись з дитинства", - так вважають працівники ДП «Бродівське лісове господарство», які організували тематичні лекції для школярів Бродівської ЗОШ І-ІІІст №4.

Загалом, протягом 9-13 грудня 2013 року подібні заходи були проведені у різних куточках Львівщини, спрямовані на те, щоб якомога більше людей, насамперед учнівської та шкільної молоді, дізналися та зрозуміли наскільки важливу роль у житті суспільства відіграють ліси.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління