Стан охорони праці на підприємствах Львівського ОУЛМГ

26 грудня 2013р, Новини. Прес-служба

На межі років зазвичай підбивають підсумки минулого року і складають плани на майбутнє. На підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства впродовж 2013 року проводилася певна робота щодо створення працівникам безпечних і здорових умов праці, підвищення рівня культури виробництва та санітарно-побутового обслуговування.

За 9 місяців 2013 року підприємствами управління витрачено на заходи з охорони праці 1642,507 тис. грн., що становить 2.0% від фонду оплати праці за 9 місяців 2012 року та 498 гривень на одного працюючого.

Обладнано на підприємствах кабінети та кутки з охорони праці. Регулярно проводиться навчання і перевірка знань з охорони праці посадових осіб підпорядкованих підприємств в «Укрцентркадриліс».

Працівників підприємств управління забезпечено спецодягом: костюмами бавовняними на 99%, костюмами утепленими зимовими на 96%; спецвзуттям: чоботами кирзовими на 95% та захисними касками на 100%.

Щорічно у квітні місяці на підприємствах облуправління проводиться Місячник охорони праці з нагоди Всесвітнього дня охорони праці. У 2013 році по результатах оглядів – конкурсів з охорони праці та культури виробництва премійовано кращі колективи структурних підрозділів – переможців конкурсу та окремих працівників у номінаціях «Кращий за професією», «Кращий працівник», «Краща виробнича дільниця» на суму 24900 грн. та надано допомогу сім'ям загиблих та травмованих на виробництві працівників на суму 13150 грн. Кращими підприємствами з охорони праці визнано ДП «Бродівське лісове господарство» та ДП «Славське лісове господарство».

З метою пропаганди безпечних методів праці, щорічно організовуються та проводяться на підприємствах змагання звалювальників лісу. Регулярно проводяться семінар-наради щодо нагальних питань охорони та безпеки праці.

Зокрема, 27 листопада 2013 року у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася науково-практична семінар-нарада з охорони праці за участю представників Держлісагентства України, Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, керівників та спеціалістів з охорони праці підприємств управління і інших суб’єктів господарювання, які надають послуги, пов’язані з лісівництвом. По підсумках наради запропоновано методичні документи щодо врегулювання взаємовідносин між лісогосподарськими підприємствами та іншими суб’єктами господарювання.

Разом з тим, на підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства з початку 2013 року сталося чотири нещасних випадки виробничого характеру, два з яких з летальними наслідками.

Згідно висновків комісії спеціального розслідування основними причинами нещасних випадків визнано:

- невиконання вимог інструкцій з охорони праці потерпілими;

- невиконання посадових обов’язків зі сторони відповідальних осіб підприємств; недостатній контроль за безпечним веденням робіт;

- особиста необережність потерпілих.

Пріоритетними напрямками діяльності підприємств управління у 2014 році є сприяння у розробці галузевої Системи управління охороною праці та ризиками на робочому місці (СУОПР) з урахуванням вимог міжнародних стандартів і сучасних вимог до промислової безпеки; ризик-аудиту стану безпеки праці на робочих місцях; виконання Заходів Галузевої соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки.

В. Степанишин, головний спеціаліст відділу лісових ресурсів,
машин та технологій Львівського ОУЛМГ 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління