Інвестиційна привабливість лісогосподарських підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства

26 грудня 2013р, Новини. Прес-служба

Чим на сьогоднішній день можна заманити інвестора в лісову галузь? Відповідь на це питання дає наявність лісового ресурсу, який, на даний момент, ще не використовується в народному господарстві – лісосічні відходи. Зважаючи на обсяги лісозаготівель понад 900 тис. м3 в рік від усіх видів рубок, то доступний ресурс лісосічних відходів складає понад 60 тис. м3.

Зрозуміло, що для пелетного чи брикетного виробництва цього обсягу мало. Однак, наші підприємства займаються переробкою деревини на власних цехах переробки. Тут утворюється на протязі року понад 30 тис. м3 кускових відходів та 15 тис. м3 тирси – сировини для виробництва брикетів чи пелетів.

Зважаючи на це – на базі лісосгоподарських підприємств обласного управління можливо організувати виробництво паливних пелет чи брикетів. Запрошуємо зацікавлених партнерів до взаємовигідної співпраці. Можемо запропонувати площадку для розміщення потенційного виробництва.

Надаємо наявність ресурсу (орієнтовні обсяги та ціни) для виробництва в розрізі наших підприємств:



Ціни, за виключенням лісосічних відходів та дров паливних, вказані на умовах нижній склад лісогосподарського підприємства. Ціни на лісосічні відходи та дрова паливні вказані на умовах франко – лісосіка.

Слід  також відмітити, що в лісових масивах державних підприємств Сколівського та Турківського районів внаслідок масового всихання смерекових насаджень накопичилось біля 1,0 млн. м3 сухостійної деревини, яку можна використати як сировину для теплогенерації. Зазначений об’єм сухостійної сировини можливо отримати за умови будівництва лісових доріг.

Окрім цього, маємо можливість налагодити випуск енергетичної тріски в обсязі до 50 тис. м3 на рік. На даний момент не виготовляємо енергетичної тріски тільки через відсутність постійного споживання.

Гром'як Ю.О., заступник начальника
Львівського ОУЛМГ

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління