Різдвяні мелодії лісу

8 січня 2014р, Новини. Прес-служба

Одна з найцінніших якостей високогірного дерева – його придатність для виготовлення музичних інструментів. Але чому беруть за душу мелодії, виконані на інструментах, зроблених з явора чи ялини, які росли найвище? Очевидно за свій немалий вік ці дерева, обпалені гірськими вітрами та тріскучими морозами, обмиті проливними дощами та висушені пекучим сонцем, ввібрали в себе розкотистий гуркіт громовиці і глибоку тишу полонин та дзвінкий спів солов’я.

Здавна, народні умільці вважали, що найкращим матеріалом для виготовлення музичних інструментів є деревина, в яку влучила блискавка. Заготовляти таку деревину не так просто, однак наш вітчизняний виробник музичних інструментів ТзДВ «Фабрика «Трембіта» намагається дотримуватись стандартів та багатовікового досвіду оскільки заснована вона була ще 1946 року.

Уже багато років поспіль «Трембіта» співпрацює з державним підприємством «Славське лісове господарство», з деревини якого виготовляють гітари, бандури, домри, кобзи та інші музичні інструменти, мелодія яких лунає по всьому світу.

«Деревина Славського держлісгоспу гарно себе зарекомендувала для виготовлення музичних інструментів, - відгукується директор ТзДВ «Фабрика «Трембіта» Куземський Мирон Васильович, який уже 25 років очолює дане підприємство, а також продовжує, - як показує нам досвід, для виготовлення грифів, найкраще використовувати клен-явір, а для виготовлення верхньої деки чудово підходить смерека».

У ці свята ми бажаємо Вам веселої коляди в супроводі Різдвяної мелодії лісу!

З повагою ДП «Славське лісове господарство»

http://www.slavsklis.com.ua 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління