В Делятині відбулась семінар – нарада по ефективному виробництву дров колотих

25 січня 2014р, Новини. Прес-служба


23 – 24 січня 2014 р. на базі ДП «Болехівське ЛГ», ДП «Коломийське ЛГ» та ДП «Делятинське ЛГ» Івано – Франківського ОУЛМГ Державним агентством лісових ресурсів України було проведено семінар – нараду по ефективному виробництву дров колотих, налагодження процесу їх сушіння.

Семінар проводився під керівництвом заступника Держлісагентства України Атаманчука В. І. В семінар – нараді брали участь головні інженери лісогосподарських підприємств 11 обласних управлінь та заступники начальників управлінь.


Так, ДП «Болехівське ЛГ» налагодило тісну співпрацю з приватним підприємством по сушінню дров колотих в сушильній камері прохідного типу. Перевага цієї камери в тому, що вона працює безперервно, тобто процес розпалювання та доведення до робочої температури проходить один раз. По мірі висушування пакетів з дровами до потрібної ваги їх забирається з камери, а на їх місце ставиться пакет з свіжими дровами. Такий процес проходить безперервно. Камеру постійно обслуговує троє працівників, в обов’язки яких окрім підтримування робочої температури в камерах, входить складування колотих дров в пакети.

Головне в цьому процесі те, що контроль за процесом сушки проводиться не вологомірами, а вагою.

На базі ДП «Делятинське ЛГ» було продемонстровано сушильну камеру фірми «Іннатекс». Камера нова змонтована на бетонному фундаменті як один контейнер. Легка в експлуатації.

Головні інженери лісогосподарських підприємств мають можливість вибрати ту чи іншу камеру для сушіння дров колотих і себе на підприємствах.

На базі ДП «Коломийського ЛГ» було продемонстровано роботу гідроманіпулятора НГМ – 120 виробництва ВАТ «Коломиясільмаш». Гідроманіпулятор надійний в роботі змонтований на базі автомобіля УрАЛ.

Вся гідросистема (розподільники, клапани) італійські. Перевага цього маніпуляторами перед аналогами в ціні – 140 – 155 тис. грн.

Безпосередньо на пленарному засіданні перед учасниками наради виступили виробники обладнання, яким було задано багато питань з приводу роботи їх обладнання.

Заступник голови Держлісагентства Атаманчук В. І. акцентував увагу учасників на вдосконаленні випуску дров колотих, усунення недоліків у виробництві та реалізації. Зроблено акцент на запровадження на кожному підприємству, що займається виробництвом дров, процесу сушіння, оскільки це дає можливість круглорічно реалізовувати дрова споживачам.

Гром'як Ю.О., заступник начальника
Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління