Лісівники Львівщини підбили підсумки роботи за 2013 рік

29 січня 2014р, Новини. Прес-служба

У 2013 році підприємства Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства забезпечили виконання запланованих лісівничих, лісозахисних, лісоохоронних та лісовідновних заходів.

За 2013 рік всіма підприємствами сплачено до зведеного бюджету 40,4 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, а також 43,2 млн. грн. відрахувань Єдиного соціального внеску.

Обсяг реалізації продукції за 2013 рік склав 373,4 млн.грн., або 117,1% до минулого року.

Чисельність штатних працівників у лісогосподарських підприємствах Львівського ОУЛМГ складає 3091 чол., в тому числі у підприємствах Карпатського регіону – 1105 чоловік. Рівень середньомісячної заробітної плати по підприємствах управління досяг 3135 гривень.

Державними лісогосподарськими підприємствами за 2013 рік заходи з поліпшення якісного складу лісів проведені на площі 18,2 тис.га і заготовлено 445,9 тис.кбм. ліквідної деревини. Підприємствами управління від всіх видів рубок заготовлено 996,2 тис. кбм. деревини, в тому числі на рубках головного користування – 523,0 тис. кбм.

Загальні обсяги відтворення лісів Львівського ОУЛМГ за 2013 рік склали 2744 га, з них на площі 1393 га створено лісові культури, а природне відновлення лісів забезпечено на площі 1351 га або на 50%. Крім того, на деградованих і малопродуктивних землях створено 7 га нових лісів. Проведено догляди на площі 8291 га при плані 8067 га, що становить 103%.

Значну роботу проведено для забезпечення всіх видів лісокультурних робіт високоякісним садивним матеріалом основних лісоутворюючих порід. З цією метою в області функціонує мережа лісових розсадників в кількості 251 одиниць, загальною площею 158,2 га, де вирощується понад 14 млн. сіянців і саджанців.

В 2013 році за власні кошти державних лісогосподарських підприємств області збудовано 94км лісових доріг, в тому числі облаштовано твердим покриттям 60 км. За період з 2007-2013 років збудовано 320км нових лісових доріг. Поряд із розширенням мережі лісових доріг підприємства управління значну увагу приділяють впровадженню новітніх екологобезпечних технологій у лісозаготівлі та вивезення деревини. Зокрема, ДП «Боринським ЛГ» у 2013 році придбано сучасний колісний трелювальний трактор – скідер HSM – 805S (Німеччина). У цьому році планується придбання кількох сучасних трелювальних лебідок для заготівлі деревини в гірських лісах. Це дасть змогу не тільки збільшити обсяги заготівлі всихаючих смерекових насаджень, але й значно покращити екологічну складову лісозаготівель. 

З метою охорони лісу від самовільних рубок, браконьєрства та інших лісопорушень лісового законодавства, постійно-діючими бригадами підвідомчих підприємств управління у 2013 році проведено 1703 рейди, під час яких складено всього 926 протоколів, сума штрафів становить 67,9 тис.грн.

Під час проведення профілактичних та попереджувальних заходів з охорони лісів від пожеж влаштовано 376 км мінералізованих смуг, виставлено 256 аншлагів, панно, плакатів на протипожежну тематику та системи спостереження за лісовими масивами в ДП Жовківський лісгосп» та ДП «Радехівське ЛМГ». У 2014 році планується встановити телевізійні системи спостереження за лісовими масивами в ДП «Бродівський лісгосп», ДП «Буський лісгосп», ДП «Рава-Руський лісгосп».

Значну увагу впродовж 2013 року було приділено роботі з громадськістю. Підприємствами управління організовано понад 400 заходів за участі громадськості та шкільної молоді, зокрема проведено акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та «За чисте довкілля», відзначено «День довкілля», «День зустрічі птахів», «Європейський тиждень лісу». Протягом року проведено 180 зустрічей-консультацій із громадськістю з актуальних питань лісової галузі, 34 дитячо-юнацькі конкурси на кращий твір та малюнок за темою «Людина та ліс», а також конкурс на краще шкільне лісництво. На сьогодні, на базі підприємств управління функціонує 43 шкільні лісництва, членами яких є 785 учнів. Найбільше «юних лісівників» навчаються в Бродівському, Самбірському та Сколівському районах області.

За ініціативою Державного агентства лісових ресурсів України у Львівському ОУЛМГ в 2013 році почала формуватися мережа фірмових магазинів «Лісовичок», де представлений широкий асортимент якісної лісової продукції за помірними цінами. Такі торгівельні павільйони відкриті у ДП «Бродівське ЛГ», ДП «Жовківське ЛГ», ДП «Славське ЛГ», ДП «Самбірське ЛГ» та ДП «Рава-Руське ЛГ».

Підприємства Львівського ОУЛМГ в 2013 році ґрунтовно займалися також автоматизацією процесів бухгалтерського обліку. Одним з найголовніших елементів автоматизації і, відповідно, спрощення процесу обліку лісопродукції було введення в дію в 2013 р. нового бланку спеціалізованої товарно-транспортної накладної ТТН-ліс. У 2014 році буде продовжуватися робота по оптимізації виробничих та технологічних процесів виробництва, а також структури підприємств з метою оптимізації витратної частини, підвищення продуктивності праці та рівня заробітної плати.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління