Аморалізм браконьєрів

14 лютого 2014р, Новини. Прес-служба


У гірській місцевості зимою сніг, морози та негода змушують звірів, особливо козуль та оленів робити сезонні переміщення. Простіше кажучи вони сходять з гір ближче до доріг та людських осель, мабуть шукаючи захисту та корму. Власне опіка людини про звірів інколи є вирішальним фактором, що може врятувати не одну тварину. Але не всі люди спішать допомогти звірам. Є такі, які не зважають на те, що звірина інколи йде до людини шукаючи захисту, а остання користуючись можливістю вбиває нещасну тварину. Їх не багато, але вони є. На превеликий жаль не всіх мародерів вдається спіймати і притягнути до відповідальності. Нещодавно стався подібний випадок на території Національного Природного Парку «Сколівські Бескиди».

Охороняючи мисливські угіддя Національного парку «Сколівські Бескиди» рейдова група на чолі з головним лісничим парку Галь В.Я, лісничим Бутивлянського лісництва Фіцичем І.М, помічником лісничого, двома єгерями та за участю старшого прокурора прокуратури Сколівського району, радника юстиції Блистіва О.І. почули три постріли, що пролунали з урочища «Закалівська» біля 11 години. Знаючи, що у Нацпарку ніхто не полює, рейдова група не гаючи часу вирушила в урочище обстежити лісові масиви і виявити порушника спокою. Не так просто в горах знайти порушника, а ще важче спіймати його. Вирішили зателефонувати у Сколівський райвідділ міліції і попросили допомоги. Правоохоронці відреагували миттєво і до рейдової роботи приєдналися працівники оперативно - слідчої групи міліції. Обстежуючи урочище виявили закривавлене місце, шкіру самки оленя віком 5-6 років, нутрощі і один ембріон оленятка, що мав появитися цієї весни на світ.


За слідами на снігу встановили, що злочинців було шестеро. Забравши м'ясо бідолашної тварини (якого вживати в їжу не можна) невідомі рушили у напрямку села Тухля. Декілька членів рейдової бригади вдалися переслідувати злочинців за слідами. Через деякий час переслідування вони затримали жителя села Тухля Соколовського М. і ще одного порушника у яких були рюкзаки заповнені м’ясом (пізніше встановили з убитої тварини). Зброї та набоїв при них не виявили. При дачі пояснення затримані зізналися, що разом з групою осіб приймали участь у незаконному полюванні під час якого на території Нацпарку незаконно вполювали самку оленя. Показали місце де знаходиться шкіра та рештки від тварини. Всі покази порушників задокументовано на відео та фото носіях. Тільки збитків за знищення самки оленя та виявлений ембріон порушникам нарахована сума 22,5 тис. грн. відшкодування збитків, крім цього на них чекає рішення суду за скоєний вчинок.





Здійснюючи заходи щодо боротьби з браконьєрством за останні роки напрошується висновок, що сучасний браконьєр немає ні честі, ні совісті ані гідності. Ще більше дратує те, що найзліші порушники знаходять собі рятівників високопосадовців. Через те звертаюся до цих людей, на шкодуйте та не заступайтеся за таких мародерів тому, що вони цього не варті, а ваше заступництво знадобиться тим людям, котрі цього направду потребують.

Після закінчення слідства управління додатково проінформує читачів про результати цього інциденту.

В. Бурмас, начальник відділу мисливського господарства - 
головний мисливствознавець Львівського ОУЛМГ



 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління