На засіданні колегії лісівники Львівщини розглянули питання проведення весняних лісокультурних робіт

14 березня 2014р, Новини. Прес-служба

13 березня 2014 року в Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулось засідання колегії під керівництвом першого заступника начальника управління - головного лісничого Дейнеки А.М.

Про стан відтворення лісів за 2013 рік та завдання на 2014 рік колегію проінформував заступник начальника управління Целень Я.П. Він відмітив, що у 2013 році підприємствами управління забезпечено виконання запланованих лісокультурних заходів: заготовлено 42918 кг лісового насіння основних лісоутворюючих порід при плані 31964 кг, що становить 200%. Заготовлений насіннєвий фонд апробований Львівською державною зональною лісонасіннєвою інспекцією на 100% всіма підприємствами.

Загальні обсяги відтворення лісів за 2013 рік склали 2751 га. Зокрема, створено 1400 га лісових культур, з них 7 га нових лісів на деградованих і малопродуктивних землях. Природне відновлення лісів забезпечене на площі 1351 га, що становить 49 % від всього лісовідтворення. За підсумками осінньої інвентаризації у лісових розсадниках площею 29 га вирощено 13,9 млн. шт. стандартних сіянців та саджанців декоративних порід.

Щодо завдань, які стоять перед лісівниками у 2014 році доповідач відмітив, що на цей рік обсяги лісовідновлення заплановані на площі 2980га, з них 1260 га – садіння лісових культур, 1720 га – природнє поновлення, що становить 58%.

На сьогодні, весняну лісокультурну компанію на Львівщині розпочато та створено 120 га лісових культур. Значна увага приділяється створенню плантаційних лісових культур з коротким оборотом рубки.

У питаннях різного на колегії управління було наголошено на подальшому забезпеченні стабільної роботи лісогосподарських підприємств. Окремо було приділено увагу розгляду питання щодо необхідності посилення контролю за здійсненням комплексу протипожежних заходів у лісах, так як за прогнозами синоптиків в другій половині березня та в квітні місяці очікується тепла та ясна погода. 

Лісівники Львівщини також планують активізувати роботу по очистці придорожніх лісових смуг вздовж автомобільних шляхів від вітровальної, сухостійної та неліквідної деревини, впорядкуванню зон короткотермінового відпочинку, а також провести масово-роз’яснювальну роботу серед населення на протипожежну тематику.

Обговорено також питання проведення акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка за ініціативою Державного агентства лісових ресурсів України, стала гарною щорічною традицією весняного спілкування лісівників з громадськістю. Акція буде тривати з 21 березня («Всесвітній день лісівництва») по 19 квітня («День Довкілля»).

Прес-служба Львівського ОУЛМГ


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління