Садимо ліс!

26 березня 2014р, Новини. Прес-служба

 Весна … Природа пробуджується від зимового сну, а для лісівників настає " гаряча пора ” – посадка лісу. Цьогорічна весна вносить свої корективи в проведення лісокультурної компанії. Малосніжна та тепла зима сприяла ранньому сокоруху в дерев, а це в свою чергу спонукає лісоводів швидше приступати до посадки лісу.

В 2014 році підприємством заплановано висадку лісу на площі 120 га. Для своєчасного заліснення вирубок 2013 року лісництвами складено проекти посадки цих лісових ділянок відповідно до типів лісорослинних умов, а на протязі 2013 року вирощувався посадковий матеріал різноманітних деревних порід, які будуть висаджені в лісові культури весною поточного року. По результатах осінньої інвентаризації таких сіянців та саджанців в розсадниках та теплицях підприємства нараховується близько 1 млн. 370 тис. штук. Тепер основне завдання лісоводів висадити ці рослини в стислі агротехнічні терміни в підготовлений відповідно грунт на запланованих під заліснення площах.

Окрім посадки підприємством заплановано весною поточного року провести доповнення в лісових культурах висаджених в минулих роках де пройшов відпад основних лісоутворюючих порід на площі 165 га.

Це теж немалий шмат роботи , яку також треба провести якісно і своєчасно. А ще необхідно подбати про вирощування лісу в майбутньому році, та провести посіви в лісових розсадниках та теплицях, які є в кожному лісництві, де більші, де менші. А в загальному площа посівів та шкілок по підприємству теж немала – 1,3 гектара.

Весна гаряча пора не тільки для хлібороба , але й для працівника нашого зеленого друга – лісу.

21 березня 2014 року в рамках Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» в Зіболківському лісництві в кварталі 52 виділ 26 на площі 0,9 га було проведено посадку лісових культур з головною породою сосною звичайною. Склад л/к – 8Сз2Дз. Посадка проводилась колективом апарату контори підприємства та працівниками Зіболківського лісництва. Під час даної акції проведено висадку 9,0 тис. шт. сіянців сосни та дуба звичайного з власних розсадників. Висадка лісових культур посвячена вшануванню пам’яті Героїв Майдану. Приняло участь – 15 чоловік.

ДП "Жовківське лісове господарство"

http://zhovkvalg.at.ua

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління