ЛІСІВНИКИ ПРОВЕЛИ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ

28 березня 2014р, Новини. Прес-служба

27 березня під головуванням нового голови Державного агентства лісових ресурсів України Валерія Чернякова відбулася колегія, на якій було розглянуто три основних питання. Перше – готовність державних лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду, друге – стан охорони праці на підприємствах галузі, третє – результати роботи підрозділів внутрішнього аудиту Держлісагентства за 2013 рік.

З доповіддю про готовність державних лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду виступив начальник відділу охорони лісів від пожеж та захисту їх від інших шкідливих явищ Ігор Віговський, який зазначив, що в цьому році вже розпочато здійснення протипожежних профілактичних заходів. Станом на 20.03.2014 в лісах влаштовано 17 км нових протипожежних розривів та 4,6 тис км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними протяжністю 8,7 тис км.

Виступаючи по другому питанню, щодо стану охорони праці на підприємствах галузі начальник відділу охорони праці Руслан Крикун повідомив, що впродовж 2013 року в державних підприємствах лісового та мисливського господарства було зареєстровано 48 нещасних випадків виробничого характеру, з них 8 зі смертельним наслідком. Крім цього, сталося 9 дорожньо-транспортних пригод за участю транспортних засобів державних підприємств лісового та мисливського господарства, 3 з яких – з вини водіїв галузі. «Згідно висновків спеціальних розслідувань основними причинами нещасних випадків зі смертельними наслідками є невиконання вимог інструкції з охорони праці потерпілими, недостатній контроль зі сторони посадових осіб за безпечним веденням робіт, особиста необережність потерпілих. Нажаль, в цьому році на підприємствах лісового господарства вже сталось 2 нещасні випадки зі смертельним наслідком, один з них стався під час навантажувально-розвантажувальних робіт (ДП “Коростишівське ЛГ” Житомирське ОУЛМГ), а інший під час експлуатації транспортних засобів (ДП “Вінницьке ЛГ” Вінницьке ОУЛМГ)» - наголосив Руслан Крикун.

З третього питання щодо результатів роботи підрозділів внутрішнього аудиту Держлісагентства за 2013 рік доповідав начальник відділу внутрішнього аудиту Ігор Будзинський. Доповідач зазначив, що відділ внутрішнього аудиту Держлісагентства України крім проведення внутрішніх аудитів активно займається методологічною роботою. Так, у 2013 році розроблено та затверджено у новій редакції три нормативних документи з питань внутрішнього аудиту, а також розроблено чотири нових нормативних документа. «Спеціалісти відділу внутрішнього аудиту Держлісагентства України у 2013 році прийняли участь у трьох семінарах та навчаннях, які організовуються Держфінінспекцією України, а у І кварталі цього року – у двох таких заходах. Інформація з даних заходів доводилась до внутрішніх аудиторів Рескомлісу АР Крим, облуправлінь та УкраНДІЛГА та обговорювалась на семінарах, які організовувались відділом внутрішнього аудиту Держлісагентства України на базі Укрцентркадриліс у березні 2013 та 2014 років» - повідомив Ігор Будзинський. Підсумовуючи свою доповідь, він зазначив, що в результаті проведення аудитів виявлено фінансово-бюджетних порушень на загальну суму 562,5 тис. грн., у тому числі бюджетних коштів на суму 43,5 тис. грн., а відшкодовано і поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 523,2 тис. грн., що складає 93 % від виявлених.

Прес-служба Держлісагентства України

http://dklg.kmu.gov.ua

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління