Створення шкільного відділення на базі Брюховицького лісництва ДП «Львівський ЛСНЦ»

4 квітня 2014р, Новини. Прес-служба

Вирощування лісових культур – тривалий процес, що вимірюється десятиліттями. Помилки, допущені при садінні і посіві лісу, можуть проявитися не відразу, а виправити їх буде доволі важко. Тому лісівник при створенні штучних насаджень повинен передбачати їх майбутнє зростання і розвиток, спираючись при цьому на знаннях розвитку біогеоценозів в динаміці із віком.

У ДП «Львівський ЛСНЦ» вже понад 5 років успішно функціонує система вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Для досягнення поставлених цілей було встановлено сучасну теплицю, де використовується автоматичний полив садивного матеріалу, створюється необхідний мікроклімат та проводиться весь необхідний догляд.

Подальшим етапом було створення шкільного відділення, метою якого  є вирощування крупномірного садивного матеріалу. Так, 02.04.2014 року на базі Брюховицького лісництва у 18 кварталі було створено шкільне відділення. У його створенні активну участь взяли учні шкільного лісництва – 20 чол.

Ці заходи були також приурочені до всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». У новоствореному шкільному відділені, площею 0,35 га, було успішно посаджені такі деревні породи: сосна чорна (Pinus nigra J.F.Arnold), липа дрібнолиста (Tilia cordata Mill.) та гіркокаштан червоний (Aesculus pavia L.). Агротехніка вирощування крупномірних саджанців передбачає технологічні прийоми, способи, агротехнічні заходи направленні на забезпечення максимальної кількості якісних саджанців.

Переважна більшість вирощених саджанців буде спрямована на озеленення та реконструкції зелених насаджень міст і населених пунктів. Для цих цілей саджанці потребуватимуть особливого догляду. Передусім проводити роботи для формування симетричної крони, прямого стовбура і добре розгалуженої кореневої системи. В залежності від виду і призначення садивний матеріал будем вирощувати в шкільному відділенні від 2-3 роки для чагарників та 5-10 років для дерев.

Створене шкільне відділення вже у найближчі роки принесе свої результати в екологічному та матеріальному аспекті.


ДП «Львівський лісовий

селекційно-насіннєвий центр»

http://llsnc.com.ua


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління