Закладено сквер пам’яті героїв «Небесної сотні»

7 квітня 2014р, Новини. Прес-служба

Той, хто любить паростки кленові,

Хто діброви молоді ростить,

Сам достойний людської любові,

Бо живе й працює для століть!

М. Рильський

Нашим підприємством було розроблено низку заходів спрямованих на ознайомлення школярів з особливостями ведення лісового господарства. Як тільки в загальноосвітніх школах закінчились весняні канікули до школярів, в їхні навчальні заклади, прийшли лісівники з цікавими розповідями про життя лісу, його проблеми та потреби.

Лісничий Роздільського лісництва Краглік В.М. крім змістовних, цікавих лекцій в школі, провів із учнями шкільного лісництва екскурсію еколого-пізнавальним маршрутом „Стільське городище”. Проходячи маршрутом, діти не лише взнали і відкрили для себе багато нового, але й долучилися до прибирання місця тимчасового відпочинку від сміття. Таким чином учні наочно побачили як красу природи, яка щойно пробудилась від довгого зимового сну, так і низьку культуру поведінки людей на лоні природи. Лісничий пояснив дітям правила поведінки в лісі, звернувши особливу увагу на поводження з вогнем. Перебуваючи в лісі, ні на мить не можна забувати про найстрашніше для нього – пожежу. З одного дерева можна зробити мільйон сірників – і одним сірником можна спалити мільйон дерев. За статистикою 99% лісових пожеж виникає з вини людини. Існують чіткі правила пожежної безпеки, які необхідно знати і виконувати всім.

Протягом тижня, працівниками лісової охорони було прочитано 14 лекцій на лісівничу тематику в загальноосвітніх закладах, розміщених в зоні діяльності підприємства. Проведено виступ на Стрийському районному радіо. Залучається учнівська та студентська молодь,представники органів місцевої влади до створення лісових культур на території ДЛФ підприємства.

03 квітня 2014 року на території Станківської сільської ради з ініціативи голови Стрийської районної ради п. Козака Романа Васильовича при безпосередній участі працівників ДП «Стрийський лісгосп» проведено закладання скверу пам’яті героїв «Небесної сотні». В проведені Акції взяли участь голова Стрийської районної ради Козак Р.В., заступник голови райради О.Курило, в.о. голови Стрийської райдержадміністрації М.Дмитришин, депутати Стрийської райради, голови сільських та селищних рад, представники громадських організацій: «Спілки ветеранів УНСО УПА», учасники «Майдану», «Спілки жінок України»; представники державних установ, районного відділу освіти, студенти Стрийського аграрного коледжу на чолі з директором В.Дмитришин, школярі та педагоги Станківської ЗОСШ. Перед початком проведення посадки дерев проведено мітинг - реквієм присвячений світлій пам’яті загиблих героїв, які віддали своє життя за волю та незалежність України, за краще життя для нащадків. Святі отці провели молебень та освятили деревця дуба звичайного і площу на якій їх висаджували. Учні Станківської ЗОСШ підготували коротенький театралізований виступ присвячений героям «Небесної сотні».

Л. Боярчук, інженер з лісових культур

ДП  "Стрийське лісове господарство" 



 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління