Цікава подорож до лісу

8 квітня 2014р, Новини. Прес-служба

Весняним ранком, 05 квітня група дітей із Сколівської ЗОШ І ст. разом з провідником єгером Бутивлянського лісництва Свистуном М., вирушили до весняного лісу. Цей захід відбувався в рамках акції "Майбутнє лісу в твоїх руках".

Мета цієї екскурсії: вивчити правила поведінки в природному довкіллі; вчити дітей дотримуватися правил природокористування (обережно «спілкуватися» з рослинами найближчого оточення; розвивати самостійність, стриманість; виховувати бережне ставлення до природи, розвивати уміння спостерігати, помічати в знайомому природному довкіллі нове; виховувати спостережливість.

Перед екскурсією співробітник національного природного парку «Сколівські Бескиди Приндак М.С. проводить бесіду, під час якої вияснює, що учні знають про ліс, які дерева і кущі їм знайомі; якого кольору и листки і трава літом, осінню, які знають лісові квіти. Також провідник встановлює час, ціль і місце проведення екскурсій, радить, як одягнутися.

В ході екскурсії діти розповідають різні легенди про ліс, рослини, тварини. Особливо цікавою виходить розмова, коли діти згадують лікувальні властивості рослин і які їхні батьки використовують для лікуванні. Звичайно, яка подорож без зупинки на обід, який у лісі в колі своїх друзів стає незабутнім. Супроводжує обід веселі жарти історії та легенди.

В кінці екскурсії провідник проводить бесіду з учнями, зокрема, задає наступні питання: Які ви знаєте дерева і кущі, які ростуть в лісі (парку)? В яких умовах краще розвивається дерево? Чим відрізняється дерево від куща? З якими трав’яними рослинами ви познайомились? Під якими деревами краще розвиваються трав’яні рослини? Чому? Яке значення має ліс для людини? Учні з радістю хором відповідають на поставлені запитання.

Ірина Лях,
науковий співробітник
НПП «Сколівські Бескиди» 

http://skole.org.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління