«Зелені» захисники природи

10 квітня 2014р, Новини. Прес-служба

Весна - гаряча пора для лісівників Бродівського лісгоспу. Нинішня рання весна запам'ятається не лише турботами щодо виконання лісокультурних робіт. а й проведенням Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу у твоїх руках".

Свою роль у цій весняній акції лісівники вбачають не тільки у наведенні належного санітарного стану на території лісництв та лісових масивів, а й у населених пунктах, залученні громадськості до робіт з відтворення лісів, забезпеченні потреб у садивному матеріалі для озеленення.

До даної акції залучаємо учнів шкіл Бродівського району та м. Броди, громадськість сіл. Для озеленення об'єктів Бродівського району та м. Броди вирощено і відпущено безоплатно садивний матеріал як типових лісових, так і декоративних дерев і чагарників в тому числі ялини, липи, дуба червоного, клена-явора, катальпи, горобини.

В Заболотцівському лісництві у доповненні дендропарку взяли участь учні шкільного лісництва Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні Заболотцівського шкільного лісництва з великою радістю допомогли доповнити Заболотцівський дендропарк. Лісова охорона разом з учнями висадили 30 штук дерев і кущів. Дендропарк цього року поповнився 15 видами декоративних дерев і кущів.



Фото № 1. Помічник Заболотцівського лісництва Дубовий А.П. разом з учнями садить дерева в дендропарку

Прибирання осель, прилеглих територій є гарною християнською традицією українців напередодні великодніх свят. Таке генеральне прибирання території відбулося в Бродівських ЗОШ. Постаралися не тільки педагоги, а й школярі. Всі учні школи дружно, як мурашки метушилися на подвір'ї. Старанно вимітали і вигрібали сміття і листя… За якийсь час приємно було зайти на територію. Все охайно прибрано, навіть досаджені кущі самшиту виглядали красиво.


Фото №2.  Учні шкіл прибирають прилеглі території

Вже не перший рік у посадці лісових культур беруть участь школярі Бродівської ЗОШ І-ІІІст. №4. Старшокласники та учні шкільного лісництва цієї школи взяли участь у посадці лісу в рамках акції "Майбутнє лісу у твоїх руках". Під керівництвом наставників – працівників лісгоспу і вчителів школи вони садили саджанці сосни звичайної.

Фото №3.  Учні Бродівського шкільного лісництва «Паросток» садять лісові культури

12 квітня 2014 року в ДП "Бродівський лісгосп" планується провести широкомасштабну акцію про створенню нових лісів на землях непридатних для сільськогосподарського використання. Посадку нових лісів на площі 6,0 га спонсорує міжнародний благодійний фонд «Україно! Я за тебе». Садити нове насадження будуть представники благодійного фонду, представники місцевої влади, школярі, громадські організації, лісова охорона. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у акції!

Кінаш Л.Л., інженер лісових культур

ДП "Бродівське лісове господарство"


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління