На Сколівщині посаджено дуб пам’яті Героя України

15 квітня 2014р, Новини. Прес-служба

В рамках виконання заходів «Майбутнє лісу в твоїх руках» 14.04.2014 року на Сколівщині в урочищі Альтана було посаджено дерево пам’яті героя України, жителя Сколівщини Олега Ушневича, який загинув 20 лютого цього року на Майдані. В Акції Взяли участь працівники національного природного парку «Сколівські Бескиди, члени громадських організацій «Природа», «Самопоміч» та «Карітас».

Також прилеглу територію прибрали від сміття, встановили гранітний камінь, де з часом буде відповідний напис. Чому вибрано саме дуб - адже це дерево символізує силу, незламний дух та віру в майбутнє.

Чому вибране саме це урочище? Адже, це місце уже символізується жителями регіону як «символ боротьби українського народу за свою волю і долю», бо саме тут уже є могила воїнам УПА, де поруч з великим мальтійським хрестом, символом військових поховань, встановлено плиту з переліком імен і псевдонімів полеглих воїнів УПА, похованих тут. Концепція Меморіалу задумана і виконана таким чином, щоб до поховання пролягала Хресна дорога. З обох боків дороги, що в’ється серпантином і полегшує вихід до урочища, встановлено 14 дубових хрестів.

Це дерево пам’яті завжди нам буде нагадувати про Олега вихідця з Дрогобиччини, але який проживав у м.Сколе. Його добре знають тут, де після закінчення вишу вчителював. В останні роки виїжджав на заробітки за кордоном.

20 лютого 2014 року Олег Ушневич поклав життя за Вільну, Розквітлу та Незалежну Україну на Майдані, в Києві. Будучи пораненим в обі ноги, він ще був на барикаді, на передовій. Але «снайперська куля», яка влучила просто в серце, обірвала назавжди його життя.

Любов до України йому заклали в душу і серце дід і баба, котрі також віддавали на вівтар Незалежності України, свої життя і здоров’я, тримаючи в руках зброю в складі ОУН-УПА проти нещадних енкаведистів.

Є в українській історії події, які стали знаковими, стали символічними. Такою подією є героїчна смерть молодих захисників Української Держави, яка заявила світові, що вона хоче бути господарем у своїй хаті.

В душі і серці, тримав Олег Ушневич це гасло, до останнього моменту життя.

Сколівщина завжди буде пам’ятати своїх героїв-Євромайдану, ОУН-УПА, Українських Січових Стрільців!

СЛАВА УКРАЇНІ!

Василь Приндак,
Заступник директора з наукової роботи

НПП "Сколівські Бескиди"

http://skole.org.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління