ОЗЕЛЕНИМО ПЛАНЕТУ РАЗОМ

16 квітня 2014р, Новини. Прес-служба

Добігає до завершального етапу акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Головним завданням цієї акції є залучення шкільної молоді до створення лісів. Це є велика радість – єднання з природою. А для дітей – це ще й відкриття світу, розуміння, що вони причетні до його розвитку. Бо посадити дерева і уявити, як вони далі ростуть, піднімаються до сонця, стають потужними зеленими велетнями – це схоже на чудо. І коли діти беруть у цьому процесі участь, вони також створюють частину майбутнього для цього лісу, свого краю, держави.

З початком акції був організований в школах району екологічний тиждень, де працівники лісгоспу розказували школярам про ліс. Під час лекцій діти дізналися дуже багато цікавої інформації. На протязі акції було проведено день відкритих дверей, де всі школярі змогли взнати про структуру і роботу підприємства. Пізнавальним для учнів були розповіді про вирощування сіянців і саджанців в лісгоспі.  

На протязі всієї акції школярами було посаджено 15 га лісових культур та понад 120т.шт. сіянців, які з часом виростуть і стануть деревцями. Школярі Заболотцівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст. допомогли лісівникам посадити декоративні екзотичні дерева і кущі в дендропарку. До акції були долучені громадські організації і церковні громади, які на своїх територіях також садили зелені насадження. Безпосередню участь в акції приймали шкільні лісництва Бродівської ЗОШ І-ІІІ ст. і Берлинської ЗОШ І-ІІІ ст., Заболотцівської ЗОШ І-ІІІст. та Лешнівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Міська влада також прийняла участь у акції. Голова міста, заступники з іншими працівниками міської ради садили ялину, каштани та інші дерева. ДП «Бродівський лісгосп» надав міській владі понад 100 дерев для посадки алеї. В посадці дерев взяли студенти Бродівського педагогічного училища.



На фото: Студенти педучилища садять алею по вулиці Коновальця

Перший рік у посадці лісових культур взяли участь школярі Лешнівської ЗОШ І-ІІІст.  Під керівництвом наставників – працівників лісгоспу і вчителів школи та представників Міжнародного благодійного фонду «Україна! Я за тебе» вони садили сіянці сосни звичайної. Учні допомогли засадити еродовану ділянку в Лешнівському лісництві. Вони працювали з надзвичайним ентузіазмом і завзяттям.

На фото: Шкільне лісництво Лешнівської ЗОШ І-ІІІ ст. 

В даній акції взяла участь представники ЗМІ, лісівники, учні шкільного лісництва та представники Міжнародного благодійного фонду «Україно! Я за тебе».

 

На фото: Посадка лісових культур за участі представників фірми Ів Роше та міжнародного благодійного фонду "Україно! Я за тебе!"


Така праця виховує. Бо хоч раз посадивши дерево, ти вже ніколи не знищиш його, а навпаки – станеш першим захисником лісових насаджень.
Спілкуючись з лісівниками і київськими гостями учні сказали: "Ми безмежно щасливі, що мали можливість сьогодні долучитися до акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», бо залишили не лише про себе пам'ять, а й отримали велике задоволення".

Кінаш Л.Л., інженер лісових

культур ДП "Бродівське лісове господарство" 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління