Хід проведення акції „Майбутнє лісу у твоїх руках” по ДП „Стрийський лісгосп”

17 квітня 2014р, Новини. Прес-служба

Люби природу не як символ

Душі своєї,

Люби природу не для себе,

Люби для неї.

Стартував останній тиждень Акції. Лісівники ДП „Стрийський лісгосп” попрацювали на славу. За час проведення Акції виділявся садивний матеріал декоративних порід для озеленення територій шкіл, дитячих садочків, церков, селищних рад. За допомогою школярів та учнівської молоді було посаджено 42,8 га лісових культур, при цьому висаджено понад 150 тис. шт. сіянців дуба звичайного та 18 тис. шт. дуба північного.

Старанно готувалися працівники лісгоспу до проведення основного заходу Акції – висаджування молодих дубочків на лісокультурній площі. Основною метою проведення даної Акції було залучення якомога більшої кількості свідомих громадян до благої справи - відновлення лісу. Одним з найкращих засобів для встановлення взаєморозуміння між суспільством, органами влади та лісовою галуззю є надання можливості отримання особистого досвіду ознайомлення з практикою ведення лісового господарства.

З метою підвищення іміджу лісової галузі, роз’яснення значення для суспільства лісівничої професії, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, поліпшення стану довкілля та залучення широких верств населення до вирішення екологічних питань лісівники Стрийщини разом із головою Стрийської райради п. Р.Козаком запланували проведення даного заходу на території Йосиповицької сільської ради. До участі Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» запросили представників органів місцевої влади, голів сільських та селищних рад, представників громадських організацій, представників духовенства, учнівську молодь та педагогічний колектив Дашавської ЗОСШ, кореспондентів районних друкованих видань.

Сонячний погожий день, чудовий весняний настрій та бажання працювати привело всіх бажаючих долучитися до благородної справи – посадки дерев, на територію державного лісового фонду Дашавського лісництва. Перед тим, як приступити до роботи святі отці провели короткий молебень, окропили свяченою водицею саджанці дуба звичайного, лісокультурну площу та всіх учасників Акції, поблагословивши на плідну працю. Директор ДП „Стрийський лісгосп” Р.Павлів провів інструктаж та майстер-клас із правильного висаджування деревець та дотримання правил техніки безпеки при садінні лісу. Закипіла робота: всі присутні з ентузіазмом взялися до посадки молодих деревець. Примхлива весняна погода трішки зашкодила, адже раптово почався дощ із градом, та все ж робота продовжилась. Після короткочасного дощу знову вийшло сонечко і посаджені в землю дубочки вистроїлися рівними рядами, милуючи око учасників Акції.

Л. Боярчук, інженер

з лісових культур ДП „Стрийський лісгосп” 

stryi-lisgosp.com.ua/



 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління