Переймання досвіду у лісорозсадницькій справі у польських колег

5 травня 2014р, Новини. Прес-служба

Вирощування продуктивних та біологічно стійких господарсько-цінних деревних порід, а також декоративного садивного матеріалу є важливим завданням для лісового та садово-паркового господарства. Успішність вирішення цього завдання залежить від рівня розвитку лісокультурного виробництва і ефективної технології вирощування різних видів якісного лісового та декоративного садивного матеріалу у розсадниках, яка, у свою чергу, базується на новітніх досягненнях лісонасіннєвої справи. Технології вирощування садивного матеріалу постійно вдосконалюються, все частіше використовуються сучасні механізми та наукові розробки.

Керівництво ДП «Львівського ЛСНЦ» постійно проводить моніторинг та по можливості впроваджує у виробництво нові досягнення у своїй галузі. Кілька днів тому (29 квітня 2014 року) директор ДП «Львівського ЛСНЦ» Федір Пелиньо разом з працівниками, що задіянні у лісокультурному виробництві відвідали своїх польських колег. Перші контакти з польськими лісівниками допоміг нам налагодити головний лісничий ДП «Рава-Руське ЛГ» - Михайло Музика. Протягом цього дня відвідали три підприємства на яких уже кілька років впроваджено найновіші методи вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

На першому підприємстві – Nadleśnictwo Oleszyce, відвідали розсадник (площею 28 га) на якому зосереджено весь цикл вирощування високоякісного садивного матеріалу. Тут вивчали питання пов’язанні з способами підготовки ґрунту до сівби: види мінеральних добрив та їх концентрацію. Також зацікавив нас механізм, який автоматично наповнює контейнери для сіянців субстратом. Всю інформацію, яка нас цікавила надавав головний лісничий цього підприємства – Bartłomiej Wlezień, а також лісничий розсадника. 

 

Друге підприємство, яке ми відвідали було Nadleśnictwo Lubaczow. У цьому підприємстві також є розсадник, як структурний підрозділ підприємства. Особливістю цього розсадника є повна автоматизація виробничого процесу. Тут задіянні електронні вимірювальні пристрої, які забезпечують оптимальні процеси вирощування садивного матеріалу. Цікавим для нас стало способи обрізання кореневої системи у відкритому ґрунті для кращого його формування. Лісничий цього розсадника показав та розказав увесь технологічний процес, який використовується на цьому розсаднику.

 

На третьому підприємстві – Nadleśnictwo Tomaszów, більш детально зупинилися на вирощуванні декоративного садивного матеріалу. Лісничий цього розсадника розповів про породний склад, способи вирощування та цінову політику реалізації садивного матеріалу.

В результаті цієї поїздки було отримано цінний досвід, який допоможе втілити у виробництво сучасні методи вирощування садивного матеріалу у ДП «Львівський ЛСНЦ». 

ДП "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр"

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління