Пожежу легше попередити, ніж загасити!

27 травня 2014р, Новини. Прес-служба

Ліси Самбірщини в протипожежному відношенні характеризуються невисокою протипожежною стійкістю і мають середніх критеріїв (II –III клас) пожежної безпеки. Та все одно небезпека пожеж існує, некерований вогонь за короткий час знищує цінності, надбані протягом багатьох років, а в непоодиноких випадках забирає найцінніше – життя необережних в лісі.

Особливо страшне це явище в лісі, коли при пожежі гине все красиве і живе. Прикладів можна навести безліч. Дякуючи Богу та пильності лісівників, в нашому лісгоспі за останні роки не виникало вогняних катаклізмів, не було пожеж. Та краще, щоб так було і надалі.

Кожного року, враховуючи високий ступінь пожежної небезпеки у лісах, працівники ДП «Самбірський лісгосп» виконують необхідний комплекс профілактичних заходів у відповідності з галузевими завданнями: вже у період коли весняне сонце висушує траву, лісову підстилку, у лісгоспі в стані підвищеної готовності перебувають усі сили й засоби пожежогасіння.

Найбільше лісових пожеж виникає через необережне поводження людей в лісі з вогнем, а також весняно-осінні сільгоспвипали - (випалювання) трави. Такі господарські роботи не тільки несуть загрозу, переходячи з поля в ліс, але й завдають непоправної шкоди тваринному світові - гинуть молоді виводки зайців, знищуються яйцекладки куріпок, жайворонків, чайок - чібісів, Шевченківських чайок-небог та інших птахів.

Питання пожежної безпеки в довкіллі, зокрема в лісових насадженнях, на постійному контролі органів місцевої влади. Щорічно Самбірською РДА видається розпорядження про тимчасову заборону відвідування лісів в особливо небезпечні періоди високих температур.

З вищесказаного нагадуємо, що в пожежонебезпечний період, який орієнтовно триває з 1 квітня по 30 жовтня і особливо у дні високих температур, не дозволяється в'їзд до лісових масивів, розкладати вогнища, випалювати суху траву на сільськогосподарських угіддях, кидати не загашені сірники, недопалки. Порушники пожежної безпеки будуть відповідати згідно ст. 77 «Порушення правил пожежної безпеки в лісах» Кодексу України про адміністративні правопорушення, про що складатимуться протоколи і останніх буде притягнуто до відповідальності.

Лісовий відділ ДП «Самбірський лісгосп» 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління