На засіданні колегії розглянуто ряд нагальних питань роботи підприємств Львівського ОУЛМГ

4 Червня 2014р, Новини. Прес-служба

02 червня 2014 року відбулось чергове засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, за участю членів колегії, директорів державних лісогосподарських підприємств. Засідання колегії провів перший заступник начальника управління Анатолій Дейнека.

Про стан ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь в Львівській області доповідав начальник відділу мисливського господарства Львівського ОУЛМГ Бурмас В.Р. Він зазначив, що загальна площа мисливських угідь області складає 1 млн.770 тис га. З них польові – 1 млн.072 тис га. (60%), лісові - 653 тис. га.(37%) та водно-болотні – 45 тис га. (3%).

У мисливських товариствах перебуває майже 11 тис. чоловік. Найбільшим товариством є УТМР, членами якого є 4,9 тис. чоловік, "Лісівник" – 2,9 тис, ВТМ ЗРУ – 1,0 тис, ФСТ «Динамо» - 402, в інших товариствах - 3,7 тис. членів. Без членства в товариствах є майже 27 тис. мисливців області.

У 2013 році загальні витрати всіх підприємств Львівського ОУЛМГ на ведення мисливського господарства склали на 50 тис. грн. більше у порівнянні з 2012 роком і становлять 3 млн. 121 тис. грн. (8,3 тис. грн. на 1 тис. га. угідь).

Загальні надходження від ведення мисливського господарства у 2013 році підпорядкованими підприємствами Львівського ОУЛМГ становлять 952,7 тис. грн. (2,5 тис. грн. з 1 тис. га), а в 2012 році 1 млн. 003 тис. грн. (2,6 тис. грн. з 1 тис га). Самоокупність мисливського господарства підприємств управління становить 32%. Найвища окупність у Буському, Бібрському, Дрогобицькому, Самбірському, Славському та Стрийському держлісгоспах. Під час розгляду даного питання було акцентовано увагу на здійсненні заходів щодо підвищення окупності ведення мисливського господарства державних підприємств.

Про підсумки роботи підприємств Львівського ОУЛМГ в осінньо-зимовий період 2013-2014 років та завдання щодо забезпечення стабільної їх роботи у наступному осінньо-зимовому періоді колегію інформував начальник відділу лісових ресурсів, машин та технологій управління Коновалець І.Л. Він повідомив, що порівняно з попереднім осінньо-зимовим періодом, відбулося зменшення загального обсягу споживання енергоносіїв на 5 %, у грошовому еквіваленті видатки зменшились на 110 тис. грн., або на 0,5 %, що обумовлено постійним підвищенням цін на енергоринку. В цілому за осінньо-зимовий період відбулося зменшення споживання світлих нафтопродуктів з 1543 тон до 1531 тон або на 0,8 %, що в кінцевому результаті дало економію у вартісному вимірі 131 тис. грн., або 1,0 % до аналогічного періоду минулого року.

Потягом 2013 року підприємствами встановлено 2 одиниці нового теплогенеруючого обладнання, в 2014році планується встановлення ще 2 нових котлів на твердому паливі. Питання переходу на власну теплогенерацію, де у якості енергоносія використовуються технологічні відходи деревини, залишається актуальним для підприємств області та установ. 

Під час засідання колегії значну увагу приділено питанню про санітарний стан лісів та заходи боротьби з шкідниками і хворобами лісу. Заступник начальника управління Целень Я.П. повідомив, що за матеріалами санітарного огляду лісів за 2013 рік на облік поставлено 32650га осередків шкідників та хвороб лісу, в тому числі 3975га шкідників та 28675га хвороб лісу. Площа пошкоджених насаджень хворобами та шкідниками лісу становить близько 7 відсотків від загальної площі держлісфонду.

Найбільш актуальною проблемою лісового господарства Львівської області є всихання ялинників. Розширені виїзні колегії Держкомлісгоспу України, науково-практичні конференції, круглі столи, семінари за участю Кабінету Міністрів України, НАН України, Національного лісотехнічного університету України, Мінприроди України, голів обласних державних адміністрацій західних областей, громадських організацій (2000; 2014 роки) відзначили інтенсивне всихання ялинових деревостанів в Карпатах, що науковцями і практиками розглядається, як стихійне лихо.

Площа всихаючих ялинових насаджень в гірській частині області на кінець 2013 року склала 19,5тис.га. Запас деревини у всихаючих деревостанах становить близько 6млн.м3, з них понад 3млн.м3 сухостійної деревини. В 2013 році освоєно понад 1тис.га кубомасою 280тис.м3.

В травні місяці біжучого року внаслідок сильних поривів вітру були пошкоджені лісові насадження Буського, Жовківського, Рава-Руського, Сколівського, Славського та Турківського лісгоспів на площі 612га, загальною кубомасою 14396м3 деревини. На даний час ведуться роботи по розробці вітровалів.

У різному на колегії управління обговорювали питання стану справ по будівництву лісових автомобільних доріг у 2014 році, впровадженню єдиної системи електронного обліку деревини на підприємствах управління та щодо вдосконалення роботи веб-сайтів підвідомчих підприємств, з метою своєчасного і об’єктивного інформування громадськості про діяльність галузі в мережі Інтернет.

По всіх питаннях порядку денного колегія ухвалила проекти постанов та наказів.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління