Ліс – життя, ліс – краса!

16 Червня 2014р, Новини. Прес-служба

Ліс – одне з найцінніших багатств Землі, найулюбленіше місце відпочинку. Протягом багатьох тисячоліть людина, живучи на лоні природи, пристосувалась до природного середовища, до лісового ландшафту. Споконвіку люди користувались продуктами лісу – деревиною, грибами, ягодами, лікарськими рослинами. Шумить гарний, казково-чарівний сосновий і дубовий ліс – неперевершена окраса і неоціниме багатство нашого краю. До цієї неповторної природної краси потрібно прикласти багато людських зусиль, вміння, любові.

ДП "Радехівське ЛМГ" вже навесні цього року було посаджено 136 га лісів – це все посадки у держлісфонді: відновлення лісів на зрубах минулого року. Також на лісових розсадниках висіяно 3170 кг насіння 16 видів деревних і чагарникових порід, і очікується виростити на кінець року майже 1,2 млн. штук стандартних сіянців таких основних лісоутворюючих порід, як сосни звичайної, ялини європейської, дуба звичайного, вільхи чорної,ясена звичайного та інших видів, що ростуть у наших лісах для проведення відновлення лісів у наступному році.  Адже головна мета в роботі підприємства – збільшення загальної площі лісів і своєчасне їх відновлення на місці зрубаних.

Основні планові завдання на 2014рік:

- забезпечити своєчасне лісовідновлення на місцях зрубаних лісів на площі 200 га;

- виростити 1,2 млн.шт. садивного матеріалу на лісових розсадниках;

- заготовити 2610 кг лісового насіння;

- та створити 1,2 га плантацій новорічних ялинок.

Щорічно в цю весняну пору проходить Всеукраїнська акція "Майбутнє лісу – у твоїх руках" і дуже приємно, що не залишається байдужою наша молодь. Вона щорічно бере участь у створенні нових парків, скверів, лісів на Радехівщині та залюбки доглядають насадження створені в попередні роки.

Робота в лісі на садінні дерев не закінчується. Вони дуже маленькі і тендітні і потребують постійної опіки і догляду. В цьому році, як і в усі минулі роки, за молодими лісами проводитимуться догляди в загальному на площі 1100 га.

Віримо, що відновлення та створення нових лісів, озеленення кожного міста і села, вулиці та подвір'я слугуватиме не тільки відродженню зеленого покриву нашої Землі, а й духовному розвитку, збагаченню кожної людини, збереже красу природи для наступних поколінь.

Тетяна Юхимчук, 

інженер лісових культур ДП "Радехівське ЛМГ"

http://radekhivforest.org.ua 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління