"Ми націлені на максимальну транспарентність роботи"

16 Червня 2014р, Новини. Прес-служба

,–про це вчора заявив радник Голови Держлісагентства України Андріан Гутник на круглому столі присвяченому протидії корупції в лісовому секторі України, що відбувся в Представництві Світового банку. Ініціаторами обговорення виступили організатори регіональної Програми «ФЛЕГ-2».

В свою чергу, зі сторони Держлісагентства участь у заході взяли: Володимир Романовський – начальник Управління лісового господарства; Алла Святецька – заступник начальника управління – начальник Відділу кадрів; Валентина Овчиннікова – головний спеціаліст Сектору юридичного забезпечення та з питань запобігання та протидії корупції.

А також до представницької місії лісової галузі долучилося керівництво ДП «Укрлісконсалтинг». Інтереси підвідомчого підприємства представили: Стефан Стефановський – генеральний директор ДП «Укрлісконсалтинг» та Юрій Сотник – заступник директора з вирішення виробничих питань.

В ході обговорення учасниками заходу корупційних схем в лісовому секторі Андріан Гутник зосередив увагу присутніх на основних напрямках роботи Держлісагентства щодо подолання цієї проблеми.

«Ліси України – це був «приватний садочок» попереднього керівництва, в який нікого не пускали. Ви здійснювали спроби ввійти у той садочок із вашими напрацюваннями, але ніхто цього не брав до уваги.

Нове керівництво агентства лісових ресурсів в особі Валерія Чернякова має зараз курс на максимальну транспарентність роботи. Хочу наголосити ще раз, що ліси України – це державна власність, фактично власність народу, й громадськості вирішувати якими шляхами галузь буде розвиватись далі. На сьогодні основне завдання – це якомога швидше викорінити корупцію, вжити для цього необхідних заходів.

Хочу сказати, що в першу чергу, з чого почав Валерій Черняков свою роботу – це з прозорості діяльності агентства і обласних управлінь. Була надана вказівка всім керівникам територіальних управлінь про оновлення сайтів, для того щоб оперативно й максимально висвітлювати всю їхню роботу. Зараз впроваджується «гаряча лінія», яка наступного місяця має вже запрацювати. Ідея лінії – це боротьба з корупцією. І я переконаний, що кожен із працівників галузі зможе надати свою інформацію про незаконні порушення. Завдяки цьому керівництво Держлісагентства може дізнаватись про протизаконні дії, які проводять керівники на місцях і оперативно реагувати на них.

Крім того, хочу зазначити, що ми тепер постійно будемо приймати участь в таких круглих столах. Ми однозначно завжди будемо з Вами разом співпрацювати Держлісагентство відкрито для всіх, як для представників громадськості, так і для працівників лісової галузі».

Також на круглому столі доповідачами та експертами були продемонстровані презентаційні матеріали.

Так, з ґрунтовною доповіддю про економічні, статистичні та інші ознаки корупції в лісовому секторі присутнім відзвітував Михайло Попков, експерт програми «ФЛЕГ-2».
З ілюстративною інформацією про правове регулювання боротьби з корупцією в лісовому секторі учасників заходу поінформував Олег Сторчоус, експерт програми «ФЛЕГ-2».

Зокрема, про необхідність системних змін в лісовій галузі для того щоб унеможливлювати корупцію доповів Олександр Банчук, експерт програми «ФЛЕГ-2».

На завершення радник Голови запевнив, що «Ми докладемо всіх зусиль спільно в роботі з Вами, щоб мати позитивні результати в боротьбі з цією проблемою. Ми будемо працювати для того щоб весь той негатив який є в лісовій галузі був викритий і викорінений».

Прес-служба Держлісагентства України 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління