Промарковано новий веломаршрут

19 Червня 2014р, Новини. Прес-служба

В Завадківському лісництві промаркований новий веломаршрут протяжністю 25 км. Територія цього лісництва НПП “Сколівські Бескиди” охоплює цінні з ландшафтно-екологічної, ботаніко- і зоогеографічної та природоохоронної точок зору гірські екосистеми.

Територія розташування лісництва в басейні р. Завадка та її приток в межах природно-географічних районів Сколівських Бескид. На території лісництва збереглися рештки природних високопродуктивних і біологічно стійких деревостанів - вікові букові ліси, які значною мірою відображають різноманітність лісового покриву Бескид. Також тут зустрічаються понад 15 видів рослин, занесених до Червоної книги України. Багатий і різноманітний видовий склад фауни. Тут водиться олень благородний, козуля, дика свиня, заєць-русак, лисиця, куниці лісова і кам’яна, вовк, ведмідь бурий, з рідкісних видів - борсук, кіт лісовий, рись. Із птахів гніздяться тетерев, рябчик.

Цей маршрут цікавий ще тим, що він проходить через росохацькі полонини, які цікаві в любу пору року. Саме тут навесні можна побачити як масово цвітуть первоцвіти, а осінню - золотистий колір покриває навколишні гори.

Людина, яка що хоч раз в житті побувала на вершині росохацьких полонин, і відчула серцем глибину оточуючої Величі, зрозуміла, що зустрілася з Таємницею.

Василь Приндак,

заступник директора з наукової роботи

НПП "Сколівські Бескиди" 

http://skole.org.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління