На Львівщині відбулися змагання вальників лісу

2 липня 2014р, Новини. Прес-служба

27 червня 2014 року в Труханівському лісництві ДП «Сколівське лісове господарство» відбулися змагання вальників лісу серед підприємств Львівського ОУЛМГ. У змаганнях прийняло участь 20 представників від 16 лісгоспів, серед яких 5 юніорів (вік до 24 років) демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

Змагання розпочалися після урочистого відкриття та спільної молитви. Учасники змагалися у звалюванні дерева, обрізанні сучків, монтажі нового ланцюга, розкряжуванні стовбура комбінованим різом та на точність розкряжування.

Дванадцятий раз підряд 1 місце зайняв Володимир Кухта, вальник лісу з Нивицького лісництва державного підприємства «Радехівське лісомисливське господарство». Він набрав 1496 бали.

На другому місці по набраних балах представник ДП «Сколівське лісове господарство» Ільницький І.Й. Його результат 1417 балів.

На третьому місці вальник лісу ДП "Бродівське лісове господарство" Прийма І.В. з результатом 1291 бал.

Оскільки професія вальника лісу важка і небезпечна, молодь неохоче йде працювати на звалюванні лісу. Тому основна мета змагань – популяризувати цю професію, донести до громадськості її важливість.

П’ять юніорів прийняли участь у змаганнях цього року, що на 2 більше, ніж було минулого. Найвправнішим виявився вальник лісу ДП «Боринське лісове господарство» Романчак М.В. з результатом 1101 бал.

Переможців нагородили грамотами, цінними подарунками і грошовими преміями не тільки від організаторів, а й від фірм-партнерів. Для учасників та гостей співали та танцювали народні музики з Народного дому м. Сколе та народні музики с. Труханів. Високий рівень підготовки змагань сприяв успішному їх проведенню.

Переможці змагань Кухта В. та Романчак М. будуть представляти Львівщину на всеукраїнських змаганнях, які відбудуться в серпні 2014 року.

Відділ лісових ресурсів, машин та технологій

Львівського ОУЛМГ

Фотоогляд етапів змагань:

1 етап - звалювання дерева

2 етап - відокремлення гілок

3 етап - монтаж нового ланцюга та поворот шини пилки

4 етап - розкряжування стовбура комбінованим різом

5 етап - точність розкряжування


 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління