ЗБЕРЕЖІМО НАШІ ЛІСИ ВІД ПОЖЕЖ!

31 липня 2014р, Новини. Прес-служба

В умовах спекотної погоди, яка зараз встановилася на вулиці, громадяни, рятуючись від спеки, виїжджають кудись до річки чи лісу. Масового характеру походи на природу набувають у вихідні дні. От, на жаль, не завжди відвідувачі лісових масивів пам’ятають про те, що вони тут гості. Тоді, у кращому випадку, споживацькі інтереси горе-відпочивальників закінчуються купами сміття, а у гіршому – масштабними лісовими пожежами.

Основна причина виникнення вогняної стихії в лісових масивах – це людський фактор. У більшості випадків пожежі стають наслідком необережної, недбалої, легковажної поведінки з вогнем самих громадян. На жаль, наші краяни здебільшого особливо не переймаються, що не загашене багаття, чи тліючий недопалок можуть призвести до пожежі в лісі, причому з величезними збитками.

Громадяни! Не допускайте варварського ставлення до природи, будьте обережні під час відвідування лісу.

Пам’ятайте: у пожежонебезпечний період у лісових масивах не можна використовувати відкритий вогонь, кидати на землю непогашені сірники та недопалки, використовувати під час полювання пижі з легкозаймистих або тліючих матеріалів, заправляти пальним автомобілі.

Якщо ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави або тліючу лісову підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я.

Якщо ж пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть службу порятунку за телефоном «101» або по можливості працівників лісової охорони, повідомте про місце загоряння і як туди доїхати. Давайте загальними зусиллями збережемо природу!

М. Мотичак, інженер охорони, захисту лісу

ДП «Бібрський лісгосп» 

http://bibrkalis.lviv.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління