Польові роботи по дослідженню старовікових лісів та пралісів на етапі завершення

1 серпня 2014р, Новини. Прес-служба

На території парку діє проект «Збереження карпатських пралісів», який впроваджує Українське товариство охорони птахів (ТОП) в партнерстві й за фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина). Для НПП «Сколівські Бескиди» проект передбачає: проведення комплексних наукових досліджень старовікових лісів на території Сколіського війського лісгоспу та підготовка наукового обґрунтування для подальшого приєднання цієї території до НПП «Сколівські Бескиди», з метою збереження цінних лісових комплексів страровікових лісів.


На сьогоднішній день уже проведено польові дослідження на площі понад 1000,0 га. В результаті виявлено цінні в лісівничому, біологічному та зоологічному відношеннях ділянки. Всі результати дослідження опрацьовуються та буде складено відповідний звіт. Нагадуємо, що мета проекту – збереження карпатських пралісів і старовікових лісів шляхом розширення територій покриття цих цінних лісових масивів національними природними парками Українських Карпат.

Цей проект став можливим завдяки природоохоронним ініціативам, розпочатим в Українських Карпатах у 2013 році Українським товариством охорони птахів у партнерстві і за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства й за активної участі національних природних парків Карпатського регіону і Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України.

Основне завдання проекту: обстеження, картування та опис пралісів і старовікових лісів, на планованих територіях розширення національних природних парків; підготовка клопотань та фінальних версій наукових обґрунтувань щодо доцільності розширення територій НПП у межах зростання пралісів і старовікових лісів; розроблення планів управління територіями НПП в аспекті збереження пралісів і старовікових лісів; інформування місцевого населення про значення пралісів і необхідність їх збереження, а також перспективи розширення природно-заповідного фонду Карпатського регіону. Дослідження проводяться згідно затвердженої методики.

Василь Приндак,

заступник директора з наукової роботи

НПП "Сколівські Бескиди" 

http://skole.org.ua

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління