Лісівники Львівщини підбили підсумки роботи за І-ше півріччя 2014 року

4 серпня 2014р, Новини. Прес-служба

1 серпня 2014 року відбулось засідання колегії Львівського ОУЛМГ, на якому були присутні члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств. Засідання колегії провів заступник начальника управління Целень Я.П.

Головною темою стало підбиття підсумків господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за перше півріччя 2014 року. З інформацією по даному питанню виступили всі начальники структурних підрозділів  управління.

Загалом, підприємства забезпечили виконання запланованих лісівничих, лісозахисних, лісоохоронних та лісовідновних заходів. Загальні обсяги відтворення лісів Львівського ОУЛМГ за 1 півріччя 2014 року склали 2836 га. Крім того, на деградованих і малопродуктивних землях створено 8 га нових лісів.  Для садіння лісових культур використано понад 7,0 млн. шт. садивного матеріалу.

Державними лісогосподарськими підприємствами за 1 півріччя поточного року заходи з поліпшення якісного складу лісів проведені на площі 6,8 тис.га і заготовлено 168,8 тис.кбм. ліквідної деревини.

З метою запобігання виникненню лісових пожеж з початку року в лісах підприємствами влаштовано 335 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними в обсязі 1507 км. Проведено 371 рейд, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах притягнуто до адміністративної відповідальності 86 правопорушників.

За період з початку року підприємствами управління від всіх видів рубок заготовлено 456,7 тис. кбм. деревини, в тому числі на рубках головного користування – 287,3 тис. кбм. На власних виробничих потужностях за 1 півріччя 2014 року перероблено 69,5 тис.кбм. деревини. Випуск продукції переробки склав 37,4 млн.грн. 

Продуктивність праці на підприємствах Львівського ОУЛМГ зросла у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 22,3 тис.грн, або на 41% та склала 76,6 тис.грн. на одного працюючого. Рівень середньомісячної заробітної плати по підприємствах управління досяг 3420,7гривень, або 117,5% до рівня 1 півріччя минулого року.

За 1 півріччя 2014 року всіма підприємствами сплачено до зведеного бюджету 23,4 млн. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, а також 23,6 млн. грн. відрахувань Єдиного соціального внеску.

Окрім того, на колегії було розглянуто питання про стан оформлення права постійного користування земельними ділянками, використання земельних лісових ділянок і зміни їх цільового призначення, за яким доповідав головний спеціаліст відділу лісового господарства Арманаш В.А. Він проінформував, що загальна площа земель, які перебувають у постійному користуванні державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ станом на 01.01.2014 року складає 478040 га. Підприємства Львівського ОУЛМГ мають в наявності державні акти (нового взірця) на право постійного користування на загальну площу 24524 га або 5,1%, в тому числі на землі природно-заповідного фонду (НПП Сколівські Бескиди) – 24369га. На даний час приватним підприємством «Інвестком» виготовлена технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) по одинадцяти державних лісогосподарських підприємствах загальною площею 25474,1715 га. Основною причиною тривалого виконання робіт з виготовлення правовстановлюючих документів на право постійного користування землями лісогосподарського призначення є зволікання у затвердженні технічної документації із землеустрою з боку Головного управління Держземагентства у Львівській області та районних управлінь, небажання окремих голів сільських рад погоджувати суміжні межі земельних ділянок, а також постійні зміни у земельному законодавстві.

За результатами роботи колегії були прийняті проекти постанов та надані відповідні доручення керівникам лісогосподарських підприємств.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління