Розпочинається полювання на пернату дичину

8 серпня 2014р, Новини. Прес-служба

Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та наказів Радехівського ТМР за № 5 від 14.04.2014р., Державного мисливського господарства «Стир» за № 19 від 18.04.2014р. і державного підприємства «Радехівське лісомисливське господарство» за № 54 від 07.05.2014р., в мисливських угіддях Радехівського району за вийнятком ТзОВ МГ «Витків», 09 серпня 2014р. о 18-00 годині розпочинається полювання на пернату дичину, а саме: качок (крім гоголя, черні білоокої та червонодзьобої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крехів (крохаликів), нерозня, широконіски, шилохвості), лиску, норця великого, куликів (крім кулика-сороки, баранця великого (дупеля), ходуличника, широкодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба–синяка), на гусок (сіру, білолобу велику, гуменника) – з 18-ї години 09 серпня до 31 грудня 2014 року включно.

Днями полювання є субота та неділя. Для власників мисливських собак лягавих порід та спанієлів додатковий день полювання - середа, за окремими відстрілочними картками.

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день не повинна перевищувати : гусей – 3 шт., качок – 5 шт., лисок – 6 шт., норців великих – 2 шт., курочок водяних – 4 шт., голубів – 10 шт., пастушків – 3 шт., куликів – 10 шт.

Відстрільні картки на проведення полювання можна придбати у користувачів мисливських угідь. Ціни на відстрільні картки встановлює користувач мисливських угідь, тому у всіх вони різні. Так, в Радехівському ТМР одноденна відстрільна картка для членів товариства становить 50 грн., не членів товариства - 100 грн. Сезонна відстрільна картка для членів товариства становить 200 грн. Не членам товариства не продається. В ДП МГ «Стир» - одноденна відстрільна картка – 84 грн., сезонна відстрільна картка – 505 грн., в ДП «Радехівське ЛМГ» - одноденна відстрільна картка – 70 грн., сезонна відстрільна картка – 300 грн.

Полювання заборонено:

- на відтворюючих ділянках;

- на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей;

- на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв , споряджених кулями або шротом діаметром більше 5 мм(№ 0000);

- у темний період доби (пізніше годони після заходу сонця і раніше години до його сходу);

- на пернату дичину методом нагінки з виставленням номерів.

Під час полювання мисливець повинен мати при собі такі документи: даржавне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання на 2014р., відстрільну картку користувача мисливських угідь, дозвіл на зберігання та носіння зброї, за наявності мисливських собак – паспорт на собаку.

За відсутність відмітки у відстрільній чи контрольній картці про проведення полювання у зазначений день чи добуту дичину, особисту відповідальність несе мисливець.

Перед початком полювання всі мисливці повинні пройти інструктаж з техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійснення полювань.

Бажаю мисливцям вдалого відпочинку та незабутніх вражень. Ні пуху, ні пера!

Ігор Данчук

Мисливствознавець Радехівського району

http://radekhivforest.org.ua
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління