День пасічника - професійне свято бджолярів

20 серпня 2014р, Новини. Прес-служба

День пасічника в Україні святкується щорічно 19 серпня відповідно до Указу Президента № 815/97 в підтримку ініціативи Міністерства агропромислового комплексу України та Союзу пасічників України. В день святкування згадують двох перших видатних пасічників України – Петра Прокоповича та Миколи Витвицького. Цього ж дня православні відзначають Преображення Господнє, яке в народі називають Яблучним Спасом. У цей день за традицією в церквах освячують яблука та мед. Пасічники освячують вулики, перед настанням холодів, щоб бджоли добре перезимували.

Сучасне бджільництво є важливою допоміжною галуззю. Його значення не обмежується лише виробництвом і одержанням прибутків від реалізації меду та іншої продукції. В живій природі, завдяки запиленню ентомофільних рослин, медоносні бджоли стали важливим елементом підтримки встановлених багатосторонніх зв’язків у тваринному і рослинному світі. Зростає значення бджіл і як живого індикатора навколишнього середовища.

Від бджіл одержують: мед, віск, прополіс, маточне молочко, квітковий пилок, бджолину отруту. Вони різноманітні за складом і властивостями, неповторні за своєю природою, мають велике значення для людей. Кожному продукту бджільництва характерна своя технологія. На пасіках отримують квітковий мед різних ботанічних сортів (з гречки, соняшнику, липи, білої акації, конюшини тощо) та падевий. Мед відкачують у зрілому стані, фасують, зберігають за температури 5-10 °С.

І в нашому підприємстві на території Радехівського лісництва функціонує пасіка на 40 сімей, з якої крім основного продукту бджільництва — меду, також добувають бджолиний віск, бджолині стільники, прополіс, пергу, пилок, маточне молочко та інші корисні бджолопродукти.
 

ДП "Радехівське лісомисливське господарство" 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління