На колегії підвели підсумки роботи підприємств галузі щодо заходів із протидії корупції

29 серпня 2014р, Новини. Прес-служба

28 серпня в Держлісагентстві відбулась колегія за участю керівників облуправлінь лісового та мисливського господарства, підприємств, установ та організацій безпосереднього підпорядкування.

Головною темою засідання стало підведення підсумків роботи підприємств галузі з питань запобігання і протидії корупції у першому півріччі 2014 року, а також було проаналізовано стан охорони лісів від пожеж у підвідомчих лісогосподарських підприємствах.

Про хід виконання завдань і заходів Держлісагентства по боротьбі з корупцією, доповіла Валентина Овчиннікова, головний спеціаліст з цього напрямку.

Лісове відомство на сьогодні успішно реалізує основні засади Державної програми щодо запобігання та протидії корупції на 2011-2015 роки. В частині реформування системи державного управління та адміністративних процедур Держлісагентством розроблені та затвердженні інформаційні картки щодо надання адміністративних послуг.

Щодо забезпечення доброчесності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування Управлінням кадрів та контролю Держлісагентства організована робота по проведенню спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на заміщення вакантних посад державних службовців.

Для удосконалення відкритої процедури проведення антикорупційної експертизи на сайті відомства функціонує рубрика «Регуляторні акти», в якій громадськість має змогу ознайомитися із проектами регуляторних актів та інформацією про здійснення державної регуляторної політики.

На пильному контролі також факти вчинення корупційних правопорушень. Наразі до кримінальної відповідальності притягнуто двох старших майстрів лісу, що працюють на державних підприємствах Закарпатського ОУЛМГ, за порушення ст. 368 Кримінального Кодексу України про «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». А також відкрито кримінальну справу щодо майстра лісу, який є працівником одного з державних підприємств Донецького ОУЛМГ за порушення ст. 367 «Службова недбалість», підозрюваного понижено в посаді.

З питання про стан охорони лісів від пожеж доповів Ігор Віговський, начальник відділу охорони лісів від пожеж та захисту їх від інших шкідливих явищ Управління державної охорони лісів та внутрішнього аудиту. Доповідач зазначив, що цьогоріч на території південних, східних та центральних регіонів переважав надзвичайний клас пожежної небезпеки. Причинами займань є випалювання сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях, необережне поводження з вогнем, а також проведення бойових дій (АТО) в Донецькій та Луганській областях.

Держлісагентством проведено перевірки здійснення комплексу протипожежних заходів в лісах. У більшості перевірених підприємств стан виконання протипожежних заходів задовільний. Технічна документація з обліку лісових пожеж ведеться належним чином. Відповідно до виробничих планів влаштовуються протипожежні розриви, мінералізовані смуги, перекриваються непланові лісові дороги, видаються статті в газетах та в мережі Інтернет, встановлюється наглядна агітація.

У п’яти лісогосподарських підприємствах Полтавського та Дніпропетровського облуправлінь, що перейшли до сфери управління Держлісагентства у 2013 році, зокрема, у ДП «Полтавське державне лісогосподарське підприємство «Полтаваоблагроліс» та ДП «Новомосковський військовий лісгосп» перевірками виявлено низький рівень організації охорони лісів від пожеж у підприємствах.

Враховуючи результати перевірки з метою посилення охорони лісів від пожеж і мінімізації їх наслідків на засіданні колегії було вирішено забезпечити здійснення у необхідних обсягах комплексу протипожежних заходів у лісах прийнятих лісогосподарських підприємств. А також взяти під пильний контроль створення та укомплектування лісових пожежних станцій і пунктів зосередження пожежного інвентаря пожежною технікою, засобами пожежогасіння та зв‘язком відповідно до нормативів.

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління