16 вересня в Держлісагентстві відбулась зустріч керівництва лісового відомства із представниками деревообробних підприємств Кіровоградщини

17 вересня 2014р, Новини. Прес-служба

Головним питанням обговорення стало внесення змін до діючого «Положення про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини» №42 від 19.02.2007 року, затвердженого Державним комітетом лісового господарства України.

На думку деревообробників потрібно змінити процедуру біржових торгів, в плані виставляння на аукціоні всього обсягу необробленої деревини, створення належних конкурентних умов для підприємств малого бізнесу, а також забезпечення врегульованого прозорого механізму ціноутворення.

«Ми маємо на сьогодні свою достатньо велику вітчизняну переробку, щоб власними силами переробити великі об’єми лісу, і отримати від цього вдвічі більший прибуток. І цим самим наповнити місцевий бюджет, створивши нові робочі місця в області», − зазначив Дмитро Артемончук, Президент Всеукраїнської асоціації деревообробних підприємств.
Позиція Держлісагентства – підтримати внутрішнього споживача і сприяти розвитку деревообробної промисловості.

«Ми однозначно за те, щоб весь обсяг необробленої деревини виставлявся на аукціонах. І в першу чергу, кращі сортименти деревини викуповували наші вітчизняні підприємства, а залишки, лише тоді ішли на експорт. Відкоригувати ситуацію на внутрішньому ринку ми можемо новим Положенням про біржові торги», − зауважив Віталій Атаманчук, заступник Голови Держлісагенства.

Щодо впливу на формування цін на аукціонах, лісове відомство, як управлінський орган, немає на це повноважень, однак для того щоб покупці лісу могли краще планувати свою виробничу діяльність Держлісагентство перед черговим аукціоном оприлюднить інформацію про об’єми і сортименти деревини, в розрізі обласних управлінь, які виставляються на аукціон.

Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління