На засіданні міжсекторальної робочої групи обговорювали нагальні проблеми розвитку лісового господарства

18 вересня 2014р, Новини. Прес-служба

17 вересня у Національній академії наук України відбулося засідання міжсекторальної робочої групи, організатором якого виступило Державне агентство лісових ресурсів України.
Засідання проходило в рамках проекту ФАО «Консолідація лісової політики».

Участь в заході взяли представники профільних міністерств, відомств.

Провідною темою дискусії був розгляд нагальних питань розвитку лісового господарства країни. Зокрема, йшла мова про проблеми, пов’язані із стратегією розвитку лісового сектору; проблеми, пов’язані із створенням нових лісів на сільськогосподарських землях; про охорону лісів від пожеж, відсутність стратегії адаптації лісів до змін клімату, використання біоенергетичного потенціалу лісів, запобігання незаконним рубкам. З цього кола питань присутніх ознайомив Георгій Бондарук, консультант проекту.

Також піднімалося питання потенціалу міжвідомчої взаємодії в лісовому господарстві. З презентаційним матеріалом виступив Віталій Сторожук, начальник сектору міжнародного співробітництва ВО «Укрдержліспроект». Він запропонував розглядати між секторальну координацію на 8-ми рівнях.

Крім виступів, учасники провели активну роботу в групах. Працювали над проблемами та їх рішенням, можливими ризиками та діями. Зокрема, обговорювали статус лісової охорони, особливості проведення лісовпорядкування в лісах інших відомств (крім Держлісагентства), шляхи впровадження лісової політики в Україні.

Всі пропозиції та напрацювання між секторальної робочої групи будуть використані для розробки дорожньої карти лісів України.


Прес-служба Держлісагентства
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління