На вересневій колегії Держлісагентства України розглянули кадрове забезпечення підприємств галузі

29 вересня 2014р, Новини. Прес-служба

25 вересня в Держлісагентстві України відбулося засідання колегії під головуванням Валерія Чернякова, очільника лісової галузі, та за участю керівників обласних управлінь лісового та мисливського господарства, представників установ, організацій безпосереднього підпорядкування.

Активне обговорення порядку денного колегії розпочала заступник начальника Управління кадрового забезпечення, організаційної роботи та міжнародних відносин – начальник відділу Алла Святецька.

Виступаюча ознайомила присутніх із станом роботи кадрового забезпечення галузі. Зокрема, повідомила про кількість працюючих на підприємствах Держлісагентства України, наявність фахової освіти в працівників, віковий склад директорського корпусу, рівень скорочення, підвищення кваліфікації співробітників, профорієнтаційну роботу.

Враховуючи вищезазначене, на підприємствах галузі постійно проводиться робота з покращення якісного складу керівних працівників і спеціалістів, з організації підготовки та підвищення кваліфікації кадрів та професійної орієнтації, яке здійснюється на базі Укрцентркадриліс та його філій – Чорноліської лісної школи та Карпатського регіонального навчального Центру. Для вивчення передового досвіду проводяться виїзні заняття працівників підприємств, головних спеціалістів та спеціалістів на передові підприємства галузі.

Також виступаюча наголосила на тому, що керівники територіальних органів управління мають зобов’язати державні підприємства внести зміни в колективні договори, з метою виплати середньої заробітної плати за рахунок підприємства неповнолітнім дітям загиблих працівників до настання ними 18-річного віку, та членам їх сімей, що були на утриманні загиблого.

З питання про формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів у Львівському і Харківському обласних управліннях лісового та мисливського господарства доповіли: перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ Анатолій Дайнека та начальник Харківського ОУЛМГ Борис Білоус.

Фактичні щорічні обсяги рубок формування і оздоровлення лісів становлять відповідно по Львівському та Харківському обласних управліннях лісового та мисливського господарства за площею 18,1 і 11,2 тис. га та запасом 543,7 і 369,7 тис. куб. м.

При рубках формування і оздоровлення лісів щороку охоплюється близько 4% вкритих лісовою рослинністю земель та заготовляється 44% ліквідної деревини у Львівському і відповідно 4% та 85% у Харківському обласних управліннях лісового та мисливського господарства.

Анатолій Дайнека під час свого виступу наголосив на найбільш актуальній проблемі лісового господарства Карпатського регіону Львівської області – всиханню ялинників.

Площа всихаючих ялинових насаджень в гірській частині області на кінець 2013 року склала 19,5 тис. га. В насадженнях спостерігається в основному групове (сухостійні дерева зустрічаються групами до 10 дерев) та куртинне всихання (всихання дерев куртинами до 0,25га) відповідно 64% та 35% від площі всихаючих насаджень.

З цього приводу лісівники Львівщини повинні якнайшвидше вирішити питання по заміні всихаючих похідних смерекових лісів на корінні ялицево–букові ліси.

«З метою напрацювання стратегії господарювання в ялинових лісах, прийняття виважених рішень стосовно вирішення вищезгаданої проблеми, недопущення у подальшому втрат деревини необхідно прийняти Державну програму по ліквідації всихання ялинових насаджень та відновленню корінних деревостанів у Карпатському регіоні із забезпеченням джерел фінансування», - зазначив у виступі Анатолій Дейнека.

Окремо колегія звернула увагу на дотримання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», до якого протягом поточного року 9 разів вносились зміни. Мається на увазі віднесення всіх посадових осіб, юридичних осіб публічного права до суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення.

Тобто, всі посадові особи державних лісогосподарських підприємств та інших підприємств галузі після набрання чинності змін до Закону про корупцію стали суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення.

Зауважуємо, що раніше під прес антикорупційного законодавства на 100 % підпадали тільки ті посадовці галузі, які отримували заробітну плату за рахунок бюджетних коштів. Зараз всі посадові особи галузі мають однаково відповідати перед законом у випадку порушення антикорупційних обмежень (Див. додаток).

Прес-служба Держлісагентства України 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління