Держлісагентство України та FSC провели переговори щодо співробітництва з метою розвитку лісової сертифікації в Україні

29 вересня 2014р, Новини. Прес-служба

25 вересня відбулися переговори керівництва Держлісагентства України з іноземною делегацією та фахівцями в галузі лісового господарства. Від лісового відомства участь в перемовинах взяли: Голова Держлісагентства України Валерій Черняков, заступник Голови Держлісагентства України Віталій Атаманчук, начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Володимир Романовський, з іншої сторони - Директор Глобальної Мережі FSC GD (Лісова Опікунська Рада) Хемма Ботекіс, Голова правління «Товариства лісової сертифікації в Україні» Павло Кравець, менеджер розвитку в Україні Анна Сорока.

В ході перемовин сторони обговорювали перспективи співробітництва щодо розвитку лісової сертифікації в Україні. Також розглядали проект меморандуму про взаєморозуміння між FSC (міжнародно визнана система добровільної лісової сертифікації) та Державним агентством лісових ресурсів України.

«Ідея меморандуму покликана засвідчити особливі стосунки, які зараз формуються між FSC та агенцією лісових ресурсів, яка буде спрямована, як допомога в організації тих завдань, які передбачено в Угоді між Європейським Союзом та Україною», - зауважив Павло Кравець.

Лісова сертифікація в останні роки отримала значний розвиток в Україні. Площа сертифікованих лісів перевищує 2,5 млн. га, а кількість сертифікатів ланцюга постачання підприємства деревообробної галузі сягнула 56.

Євроінтеграційні устремління країни передбачають подальшу роботу щодо забезпечення сталого ведення лісового господарства та підтвердження законного і сталого походження лісової продукції. Зокрема, Держлісагентство України намагається всебічно сприяти розвитку даного процесу.

«Ми прикладемо всіх зусиль, аби ця співпраця була ефективною. Ми хочемо, що наша галузь була сертифікована не менш як на 80%», - зазначив Віталій Атаманчук.

Двостороннє співробітництво в рамках проекту передбачає гармонізацію законодавства в сфері лісового господарства України до вимог стандартів FSC лісової сертифікації, обмін досвідом, сприяння охороні лісів та державній політиці закупівель лісових продуктів законного і сталого походження.

«Ми готові з вами співпрацювати, допомагати, щоб Україна розвивалася якомога швидше в даному напрямку. Ми сподіваємося, що інтереси у нас взаємні – підтвердження законного і сталого походження лісової продукції, - зазначила Хемма Ботекіс.

За підсумками зустрічі сторони зобов'язалися найближчим часом підписати меморандум про взаєморозуміння, проект якого буде надіслано на погодження додатково.

Запровадження такого роду документа має посилити координацію в питаннях лісової сертифікації, впорядкувати і систематизувати відповідну діяльність усіх учасників, підвищити її результативність і ефективність.

Прес-служба Держлісагентства України

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління