На засіданні колегії розглянуто питання «Формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів на підприємствах Львівського ОУЛМГ»

30 вересня 2014р, Новини. Прес-служба

29 вересня 2014 року відбулось чергове засідання колегії Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, за участі членів колегії, директорів державних лісогосподарських підприємств.

Перший заступник начальника управління Анатолій Дейнека ознайомив присутніх з регламентом проведення колегії та виступив з питанням «Формування деревостанів при здійсненні рубок формування і оздоровлення лісів у підприємствах Львівського ОУЛМГ».

Фактичні щорічні обсяги рубок формування і оздоровлення лісів становлять по Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства за площею 18,1 тис. га та запасом 543,7 тис.м3. При рубках формування і оздоровлення лісів щороку охоплюється близько 4% вкритих лісовою рослинністю земель та заготовлюється 44% ліквідної деревини.

Щорічні завдання щодо обсягів формування і оздоровлення лісів встановлюються за матеріалами лісовпорядкування та уточнюються за результатами обстеження стану деревостанів.

Практичний досвід і пріоритетні завдання щодо здійснення рубок формування і оздоровлення лісів:

Діє програма з обстеження молодняків віком до 15 років та проектування лісогосподарських заходів з метою формування якісного складу лісів на період 2011-2014 років;

Державними лісогосподарськими підприємствами Львівського ОУЛМГ за науковим супроводом Національного лісотехнічного університету України закладено ряд експериментальних ділянок з відпрацювання рубок переформування та вибірково-поступової системи лісовідновних рубок для забезпечення природного поновлення та формування різновікових деревостанів;

Природне поновлення бука лісового
після проведення рубки переформування в ДП “Бібрське ЛГ”.
(Науково-виробничий стаціонар “Романівський”)

Застосовується досвід лісівників Польщі з використання хімічного догляду в незімкнутих культурах дуба звичайного та мечетей при проведенні лісівничих доглядів і освітлень в молодняках;


Проведення рубок догляду в молодняках
з використанням мечетей в ДП “Стрийське ЛГ”

Проводяться санітарно-оздоровчі заходи із заміни похідних ялинників в Карпатах.

Щорічно санітарно-оздоровчі заходи
в похідних ялинниках Карпат проводяться на площі 400-500 га

Про стан роботи з кадрового забезпечення підприємств лісового господарства колегію інформував головний спеціаліст управління Балич І.Д. Він повідомив, що середньооблікова чисельність штатних працівників за серпень поточного року складала 2928 осіб, а середньооблікова чисельність в еквіваленті повної зайнятості за серпень 2014 року складала 3119 осіб. В сфері управління працює 1042 працівники, які відносяться до державної лісової охорони. Це складає 35,5 % від загальної кількості працюючих.

Виконання завдання з підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів управління в Укрцентркадриліс та Карпатському регіональному навчальному Центрі за 6 місяців 2014 року склало 101,5 %. З метою забезпечення лісогосподарського виробництва кваліфікованими фахівцями за направленнями підприємств до вищих навчальних закладів (ВНЗ) І-ІІ рівнів акредитації за спеціальністю «лісове господарство» у 2014 році поступило 9 абітурієнтів, в т.ч. 8 - за цільовими направленнями.

На підприємствах управління помітна позитивна динаміка зростання кількості учнівських лісництв і чисельності її членів. На сьогодні на підприємствах Львівського ОУЛМГ функціонує 54 учнівських лісництва, а чисельність їх членів складає 1099 осіб середнього та старшого шкільного віку. Найбільш активними в організації профорієнтаційної роботи виявились Дрогобицький, Бродівський, Самбірський та Славський лісгоспи.

За результатами розгляду всіх питань порядку денного колегія ухвалила проекти постанов та наказів.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління