Відбувся інформаційний семінар "Законодавство ЄС з питань торгівлі деревиною: завдання для України і шляхи їх вирішення"

3 жовтня 2014р, Новини. Прес-служба

На 13-тій міжнародній виставці машин і обладнання для лісового господарства, деревообробної і меблевої промисловості – «Лісдеревмаш 2014» (м. Київ) за підсумками першого року роботи програми ENPI East FLEG II відбувся інформаційний семінар «Законодавство ЄС з питань торгівлі деревиною: завдання для України і шляхи їх вирішення».

Організаторами семінару та логістичними партнерами витупив WWF в Україні спільно з Держлісагентством України, НУБіП України та FSC Інтернешнл.

Більш ніж 60 учасників семінару представляли лісову галузь, деревообробні підприємства, міжнародні організації, науковців та інститути громадянського суспільства.

Основною метою семінару було інформування її учасників про зміст законодавства ЄС з питань торгівлі деревини та практику його застосування, яке нещодавно вступило в дію. Формат зустрічі дав можливість провести обговорення необхідності та перспектив більш детального опрацювання змін та пропозицій до адаптації українського законодавства. З цією метою доповідачем зголосився виступити головний спеціаліст із захисту інтересів FSC Джон Хонталес. Його презентація викликала неабиякий інтерес в контексті підписання і ратифікації Угоди про Асоціацію між ЄС та Україною, якою передбачається, зокрема, сприяти торгівлі лісовою продукцією законного походження, що заготовлена із підприємств, які, насамперед, сповідують принципи сталого ведення лісового господарства.

Консультантом програми FLEG II Павлом Кравцем було внесено на обговорення перелік законодавчо-правових актів і документів, які в сукупності складають застосовне законодавство при здійсненні лісозаготівель, яке виявляється визначальним в при підтвердженні законності походження лісопродукції, а також методику оцінки ризику його порушення. Присутнім на семінарі було запропоновано виступити в ролі експертів та заповнити відповідну анкету, що додається. Взяти участь у здійсненні оцінки ризику зміг взяти кожен із бажаючих.

На семінарі були розглянуті також пропозиції щодо побудови системи стеження за рухом лісопродукції та законодавчої підтримки підтвердження законності походження деревини.

Усі учасники семінару погодилося про доцільність подальшого опрацювання порушених на семінарі питань та нарощування зусиль зі сторони усіх зацікавлених сторін щодо підтвердження законності і сталості лісопродукції українського походження. Зокрема, одним із першочергових завдань має стати переклад європейського законодавства з питань торгівлі деревиною на українську мову.

Більш детальну інформацію про семінар, інформаційні матеріали, анкетування та внесені пропозиції можна отримати звернувшись до консультанта програми FLEG II Павла Кравця (pavlo_kravets@ukr.net).

http://dklg.kmu.gov.ua
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління