Валерій Черняков: "У першу чергу ми почали з себе: 85% наших підприємств вже перейшли на твердопаливні котли"

15 жовтня 2014р, Новини. Прес-служба

14 жовтня Голова Держлісагентства України Валерій Черняков взяв участь у 6-ому Міжнародному Форумі з відновлювальної енергетики та енергоефективності REF-2014 Kyiv, що проходить цими днями в НСК «Олімпійський». До участі в обговорені були залучені також партнери та учасники лідерів в сфері енергоефективності та відновлювальної енергетики, керівники державних відомств, інвестори, кращі міжнародні експерти і представники професійних організацій.

Предметом активної дискусії стало чи не одне з найактуальніших на сьогодні питань – осінньо-зимовий опалювальний сезон 2014-2015 рр. Учасники заходу обмірковували над тим як стимулювати енергозбереження, і яким чином використовувати існуючі можливості ринку альтернативної енергії і галузі відновлювальної енергетики, з тим щоб зменшити тиск «газового» питання.

Роль лісової галузі у цьому питанні не є визначальною, але вона надзвичайно вагома, адже лісовий сектор приймає активну участь у забезпеченні енергетичної безпеки держави. Нині підприємства Держлісагентства здійснюють позитивні кроки - поступово переходять на твердопаливні котли.

«У перше чергу ми почали з себе: 85% наших підприємств вже перейшли на твердопаливні котли і ми дуже сподіваємось що найближчим часом повністю перейдемо на тверде паливо. Зі своєї сторони ми намагаємося максимально забезпечувати дровами паливними установи соціальної сфери: школи, дитячі садочки. Звичайно, що будемо й надалі задовольняти потреби населення.

Крім того, у нас є хороше джерело для збільшення використання біомаси - це всихаючі ялинники, близько 14 млн. м3. Мінус в тому, що розробити лісосіку за короткий час неможливо, через те що вона знаходиться у технологічно важкодоступних місцях Українських Карпат. Для вирішення такого завдання необхідні значні капітальні інвестиції для транспортно-технологічного освоєння», - зазначив Голова Держлісагентства Валерій Черняков.

Також очільник лісового відомства зазначив, що найбільш дешевим і необхідним сьогодні твердим паливом є енергетична тріска. Цей вид продукції придатний для подальшого використання в якості енергоносія як підприємствами житлово-комунального господарства, так і для теплоенергостанцій регіонального значення. Проте для переробки деревини на енергетичну тріску необхідно поступово інвестувати.

За необхідне вважає Валерій Черняков формування у стислі строки цивілізованого ринку твердого біопалива, зазначивши: «Лісова галузь готова співпрацювати з усіма виробниками деревного біопалива, прикласти усіх зусиль для збільшення складової твердого біопалива у енергобалансі держави».


Прес-служба Держлісагентства
 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління