Майбутні лісівники зібрали близько 150 кг жолудя

22 жовтня 2014р, Новини. Прес-служба

Жолудь починають збирати з кінця вересня і до початку листопада. До цього, жолудь що опадає з дерев не є придатним для висівання оскільки він в основному пошкоджений шкідниками і висохлий. Таке насіння не дасть добрих сходів.

В 2013 році на базі загальноосвітньої школи №41 смт. Брюховичі було створено шкільне лісництво, учасники якого взяли активну участь у зборі жолудя. Не зважаючи на те що цей рік виявився не дуже врожайним, майбутні лісівники зібрали близько 150 кг жолудя і разом з вчителями доставили його до садиби державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Також учням провели екскурсію по розсаднику підприємства, під час якої розповіли про те як з жолудя виростає маленький дубок, і як потім такі дубки перетворюються в ліси України.

ДП «Львівський ЛСНЦ» вирощує сіянці дуба звичайного з закритою кореневою системою в спеціальних касетах. Жолудь було зібрано учнями з плюсових дерев дуба звичайного. Такі сіянці можна висаджувати не тільки весною чи восени, а й влітку що значно розширює терміни висаджування його в відкритий ґрунт.

На підприємстві завжди можна придбати дуб звичайний із закритою кореневою системою, згідно діючих цін. 

ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр»

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління