Голова Держлісагентства Валерій Черняков оглянув роботу ВО "Укрдержліспроект"

30 жовтня 2014р, Новини. Прес-служба

Нещодавно ВО "Укрдержліспроект" відвідали з робочим візитом очільник лісового відомства Валерій Черняков, радник Голови Андріян Гутник, прес-секретар Тетяна Ясюк, в.о. Ірпінського міського голови Богдан Мельничук.

Генеральний директор Григорій Чайка ознайомив керівництво галузі та журналістів 5-го каналу з роботою об’єднання, зазначивши, що Українське державне проектне лісовпорядне виробниче об’єднання - єдина лісовпорядна організація в країні.

В останні роки ВО “Укрдержліспроект” щорічно проводить польові роботи з базового лісовпорядкування на площі до 1 млн. га. Цей показник свідчить про значну інтенсивність робіт. Цього року виконуються роботи на площі 609 тис. га, з них 462 тис. га за рахунок коштів державного бюджету в Київській, Житомирській, Полтавській, Кіровоградській областях; і на площі 147 тис. га в Чернігівській, Вінницькій, Львівській та Харківській областях за рахунок позабюджетних коштів.

Генеральний директор провів гостям виробничу екскурсію по об’єднанню, під час якої присутніх було ознайомлено з діяльністю Київської експедиції, Центру національної інвентаризації лісів, інформаційно-обчислювального центру, музею об'єднання, а також продемонстровано технологію виконання польових робіт.

Начальник Київської лісовпорядної експедиції Микола Кравчук розповів присутнім про роботу найбільшої експедиції ВО “Укрдержліспроект”, яка складається з 8 лісовпорядних партій. Фахівці експедиції переважну частину часу перебувають на польових роботах. В зимовий період тривають камеральні роботи, з особливістю яких ознайомив Валентин Москаленко, найдосвідченіший інженер-таксатор Київської лісовпорядної експедиції.

Начальник Центру національної інвентаризації лісів Віталій Сторожук показав гостям сучасне обладнання для проведення лісоінвентаризаційних робіт. Обговорювались умови та можливості забезпечення таксаторів польовими комп’ютерами.

Голова профспілкового комітету Людмила Говоруненко ознайомила учасників зустрічі з музеєм об’єднання, створеного за ініціативи колишнього начальника Українського лісовпорядного підприємства Анатолія Заремського. Людмила Ісаківна розповіла гостям історію та географію робіт підприємства, показала як змінювались умови таксаційних та камеральних робіт протягом півсторіччя.

Виконуючий обов’язки міського голови Ірпеня Богдан Мельничук зазначив, що з початку подій, які відбуваються на Сході нашої Держави, працівники об'єднання прийняли активну участь в наданні допомоги бійцям АТО. Так, щомісяця добровільно здають одноденний заробіток на допомогу бійцям АТО. За період з червня місяця по вересень місяць 2014 року включно було зібрано 127 тис. грн. На ці кошти придбанні бронежилети, прибори нічного бачення , каска, одяг, ліки, продукти.

Начальник інформаційно-обчислювального центру Мирослав Бесядовський ознайомив гостей з процесом підготовки планово-картографічних матеріалів. Підготовлені зразки наочно продемонстрували, наскільки якісніше виглядають матеріали лісовпорядкування, отриманих з використанням ГІС-технологій.

Інженер-технолог І категорії виробничо-технологічного відділу Володимир Вовчанський на місцевості продемонстрував традиційну технологію проведення польових робіт з визначення таксаційних показників та нову технологію збору інформації в польовій ГІС таксатора (із застосуванням захищеного польового комп’ютера).

За результатами візиту, Голова Держлісагенства високо оцінив діяльність ВО «Укрдержліспроект». 

http://dklg.kmu.gov.ua/forest/

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління