За 9 місяців 2014 року лісові господарства країни спрацювали в плюс

31 жовтня 2014р, Новини. Прес-служба

30 жовтня, у приміщенні Державного агентства лісових ресурсів України відбулась колегія під головуванням очільника лісового відомства Валерія Чернякова, за участю начальників облуправлінь лісового та мисливського господарства та представників підприємств безпосереднього підпорядкування.

На засіданні лісівники відзвітували про свою роботу за 9 місяців 2014 року по всім напрямкам діяльності. Як показують результати звітності підприємств галузі, лісове господарства країни спрацювало в плюс.

Чи не одним із основних завдань лісівників є своєчасне і якісне виконання заходів з відтворення лісів. Так, лісовідновлення проведено на площі 30,7 тис. га, з них 4, 9 тис. га. – це нові ліси. Крім того, активно проводилися заходи з лісовідновлення, проведення рубок формування і оздоровлення лісів, де показники становлять вище планових.

Сумлінно лісівники проводили охорону і захист лісу. Так, у лісах галузі ліквідовано 1078 пожеж, якими пошкоджено 4526 га лісових насаджень. Особливо в екстремальних умовах доводилося працювати лісівникам Донецької та Луганської областей, де були і продовжують мати місце найбільші площі займань лісу. Ситуація у цих регіонах залишається складною, деякі держлісгоспи на окупованій території не працюють, оскільки знаходяться під обстрілами терористів, або ж знищенні. Але керівництво галузі максимально сприяє тому аби відновити лісове господарство на Донбасі.

Збирають та доправляють лісоматеріали для відбудови інфраструктури, передають військову техніку, допомагають продуктами харчування, речами, усім необхідним. У тому числі й збройним формуванням української армії.

Показовим є суттєве зменшення обсягу незаконних рубок на 36%, що складає 6,6 тис. куб.м. Лісопорушниками відшкодовано біля 2 млн. грн. За всіма фактами лісопорушень до правоохоронних органів передано 716 справ.

В напрямку лісозаготівлі та переробки: за звітний період підприємствами галузі на рубках головного користування заготовлено 5,5 млн. м³ ліквідної деревини. Зросла й ціна знеособленого кубометра заготовленої деревини на майже на 70 грн, або на 19%, реалізованої деревини на 80 грн, у відсотках на 20,8.

Випуск продукції переробки склав 583,4 млн. грн. Зріс випуск продукції з одного кубометра переробленої деревини і становить 640,1 грн.

В розвитку лісової інфраструктури держлісгоспами за власні кошти прокладено 514 км земляного полотна, що становить 74% від запланованого обсягу та облаштовано дорожнім одягом 460 км.

Економічно-фінансовий стан підприємств лісової галузі. Зріс обсяг реалізації продукції на 22 % і становить 5036,1 млн. грн. Зокрема, значний ріст мають обласні управління лісового та мисливського господарства: Волинське – 48%, Львівське – 33%, Тернопільське – 32%, Київське – 31%, Вінницьке – 29%, Хмельницьке – 27%, Кіровоградське – 26%, Чернівецьке – 24%, Полтавське, Івано-Франківське – 23%.

Зокрема, пропорційно обсягу реалізованої продукції зросла і продуктивність праці на 21 % (реалізація на 1 працюючого складає 111330 грн.). А також, збільшилась середньомісячна заробітна плата працівників галузі на 385 грн. (13%) і складає 3342 грн.

Щодо розрахункової дисципліни на підприємствах галузі, лісгоспами сплачено до бюджетів усіх рівнів та Єдиного соціального внеску в сумі 1326,2 млн. грн., що на 231,6 млн.грн. більше відповідного періоду минулого року).

Плідну роботу проведено й у науковому забезпеченні галузі. При цьому здійснено ряд важливих кроків на міжнародній арені. Наразі вже завершено національну процедуру набрання Угоди про співробітництво між Урядом Республіки Туреччина та Урядом України в галузі лісового господарства. Прийнято активну участь у підготовці Стратегічного плану впровадження Протоколу про стале управління лісами до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, який було затверджено в ході 4-ї наради Конференції Сторін Карпатської Конвенції. Продовжується проект ФАО «Консолідація лісової політики України» під координацією Держлісагентства. Завершена підготовка та узгодження звітів України для глобальної оцінки лісових ресурсів та процесу «Ліси Європи».

Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління