Держлісагентство України зобов'язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду

14 листопада 2014р, Новини. Прес-служба

Зважаючи на те, що останнім часом у галузі мисливського господарства та полювання фіксується збільшення фактів вчинення браконьєрами спротиву із застосування фізичної сили та зброї до працівників рейдових бригад, Державне агентство лісових ресурсів України зобов’язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду.

Нагадуємо, що 09.11.2014 групою браконьєрів було вчинено напад на директора ДП «Конотопське ЛГ» на території гідрологічного заказника місцевого значення «Грузчанський». Розв’язати сутичку допомогло прибуття рейдової бригади державної лісової охорони та працівників Конотопського РВВС.

При проведенні рейду по охороні мисливських угідь 10 листопада трагічно загинув директор ДП «Лубенське ЛГ» Тарас Охріменко. Браконьєри які здійснювали незаконне полювання, спровокували зіткнення двох автомобілів, внаслідок якого директор отримав травми не сумісні з життям, а мисливствознавець зазнав важких травм.

Враховуючи вищенаведене, Держлісагентство зобов’язує розробити та затвердити план спільних заходів з охорони державного мисливського фонду з управліннями МВС.

Рейди по охороні мисливських угідь від браконьєрства проводити згідно наказів, затверджених керівником підприємства. До складу рейдових бригад включати представників державної лісової охорони, користувачів мисливських угідь та працівників МВС.

Особливу увагу приділити плануванню маршрутів патрулювання, належній підготовці і забезпеченню рейдових бригад.

Кількість членів рейдової бригади обирати з врахуванням для кожної конкретної ситуації, але в будь-якому випадку не менше чотирьох осіб, з обов’язковим залученням працівників МВС.

Довідково повідомляємо:

З початку року станом на 14.11.14 на порушників правил полювання складено 2027 протоколів, накладено штрафів 369 007 грн., стягнуто штрафів 331 516 грн.

Питання охорони і відтворення мисливських тварин є пріоритетним в діяльності Держлісагенства України, як центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства.



Прес-служба Держлісагентства

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління