Обговорили новий регламент біржових торгів

27 листопада 2014р, Новини. Прес-служба

26 листопада, продовжила роботу двохденна експертна місія в рамках розбудови інституційної розбудови TAIEX «Забезпечення прозорості реалізації необробленої деревини». В ході якої відбулось обговорення необхідності змін до регламенту проведення біржових торгів у форматі «покупець»-«продавець». До участі в якому було запрошено директорів лісгоспів, головних інженерів лісогосподарських підприємств, представників деревообробних, меблевих підприємств.

Попри підвищену зацікавленість не всі із заявлених деревообробників та еспертів виявили своє бажання взяти участь в обговоренні. Зауважуємо, що саме на їхню вимогу Держлісагентство України зверталося до ЄС з тим щоб збільшити кількість учасників, оскільки проведення місії TAIEX передбачає обмежений склад, не більш як 15 чоловік.

Але це не завадило сторонам проводити змістовну і пожвавлену дискусію.

На розгляд виносилися питання щодо удосконалення діючого положення Держкомлісгоспу України від 19.02.2007 № 42 «Щодо вдосконалення механізмів продажу необробленої деревини», та договору купівлі-продажу необробленої деревини.

Було заслухано пропозиції по даному питанню, що надійшли від Громадської ради при Державному агентстві лісових ресурсів України, Всеукраїнської асоціації деревообробних підприємств, Асоціації «Меблідеревпром», деревообробників Кіровоградщини, Івано-Франківської обласної ради.

В ході перемовин було досягнуто домовленостей, що найближчим часом буде напрацьований спільний документ, на підставі якого будуть розроблятися нові умови проведення аукціонів.

Прес-служба Держлісагентства 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління