На лісогосподарських підприємствах Львівщини завершився черговий наглядовий аудит з лісової сертифікації

4 грудня 2014р, Новини. Прес-служба

На підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства з 26.11.2014 по 03.12.2014 року проходив черговий (3-й протягом 5-річного циклу) наглядовий аудит з лісової сертифікації, який проводила незалежна аудиторська компанія «SGS». Для проведення аудиту були вибрані три лісогосподарських підприємства: з гірської зони – ДП «Славське лісове господарство» і рівнинної зони – ДП «Рава-Руське лісове господарство та ДП «Бродівське лісове господарство».

При проведені аудиту основну увагу було звернуто на співпрацю лісогосподарських підприємств з третіми зацікавленими сторонами (екологічними, громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування). Вжиті заходи щодо забезпечення соціального захисту працівників на підприємстві, створення безпечних умов праці згідно вимог міжнародної конвенції з основ безпеки та охорони праці ILO, ратифікованої Україною.

Зверталась увага на дотримання Принципів та Критеріїв FSC підприємницькими структурами, які залучаються до виконання лісогосподарських робіт на підприємствах.

Дотримання лісогосподарськими підприємствами технології лісозаготівель вздовж водотоків, недопущення їх захаращеності порубковими залишками.

Збереження Червонокнижних видів рослинного і тваринного світу, рідкісних та зникаючих видів під час виконання лісогосподарських заходів, а також дотримання інших принципів та критеріїв FSC згідно затвердженого стандарту з лісової сертифікації.

Аудиторами СЖС відзначено високий рівень соціального забезпечення працівників на підприємствах, ведення лісового господарства та ощадливого ставлення до охорони навколишнього природного середовища.

Проведення сертифікації лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ беззаперечно дало вагомий позитив у їх діяльності, а саме:

- зросла екологічна свідомість та покращилась практика ведення лісового господарства і лісозаготівель;

- формування привабливого для споживачів іміджу підприємства;

- отримання від незалежної міжнародної організації підтвердження високого рівня ведення лісового господарства;

- вдосконалення рівня економічних, екологічних та соціальних стандартів лісового господарства до європейського рівня;

- конкурентні переваги – довготермінове партнерство з покупцями сертифікованої лісопродукції за кордоном;

- доступ до нових ринків збуту, зокрема країн ЄС, що висувають високі екологічні вимоги до лісопродукції.

Відділ лісового господарства
Львіського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління