На Львівщині розпочато ялинкову кампанію 2014-2015рр.

11 грудня 2014р, Новини. Прес-служба

Сьогодні, 11 грудня 2014 року у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства було проведено обласну нараду з приводу початку ялинкової кампанії 2014-2015 років на Львівщині.

У нараді взяли участь начальник обласного управління Підгородній В.П., заступник начальника управління Целень Я.П., заступник начальника управління громадської безпеки ГУМВСУ у Львівській області Попов Л.В., начальник сектору громадської безпеки на станції Львів Татарський А.Р. та старший інспектор відділу громадської безпеки Мосій А.М. управління ГУМВСУ у Львівській області на Львівській залізниці, начальник відділу заповідної справи та екомережі Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадмінстрації Шемелинець І.Л., провідний спеціаліст лісового господарства ОКСЛГП «Галсільліс» Парубій Р.О., головні лісничі та інженери охорони-захисту лісу всіх державних лісогосподарських підприємств управління та представники засобів масової інформації.

На нараді були розглянуті питання охорони, заготівлі, маркування та реалізації новорічних ялинок.

На ялинкову кампанію 2014-2015рр. лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 14,6 тис.шт.

Середня ціна на ялинки 1-3м буде становити від 50 до 150 грн. В кожному лісогосподарському підприємстві за телефоном гарячої лінії можна буде дізнатися про ціну на ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Реалізація ялинок буде проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові. Львівське ОУЛМГ звернулося з проханням до відділу торгівлі Львівської міської ради визначити місця торгівлі новорічними ялинками на ринках міста Львова.

Як і в минулому році кожна ялинка буде маркуватися біркою зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю на сайті «Укрлісконсалтинг» взнати походження купленого деревця.

Також про походження новорічної ялинки можна дізнатись за Загально-Українським телефоном «гарячої лінії» 044-209-69-37 та 044-209-69-40.

Відпуск новорічних ялинок буде проводитись по товарно-транспортних накладних (ф-1ТН), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства, за підписом лісничого та бухгалтера лісництва. Реалізації підлягають новорічні ялинки при наявності в торці відпускного клейма та із обов’язковим маркуванням пластиковими бірками зі штрих-кодом.

На нараді було продемонстровано маркування новорічної ялинки пластиковою біркою із штрих-кодом.

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, ГУМВСУ у Львівській області, УМВСУ на Львівській залізниці, Державною екологічною інспекцією у Львівській області видано спільний наказ від 10.11.2014року №89/63/674/135-і “Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період”, яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок.

З ініціативи Львівського ОУЛМГ, Головою Львівської облдержадміністрації видано розпорядження від 12.11.2014р. № 601/0/5-14 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2015 року».

На автодорогах, залізничних та автобусних станціях будуть створені тимчасові пости з працівників лісової охорони, правоохоронних органів, органів екобезпеки для перевірки законності придбання та перевезення новорічних ялинок. Штрафи за незаконно зрубану новорічну ялинку становлять від 283 грн. (Постанова КМУ від 23.07.2008р. №665).

«Наближаються свята Нового року та Різдва Христового. Звертаюся до всіх громадян - не купувати в передноворічний період незаконно зрубані ялинки. Мусимо відповідальніше і свідомо до цього підійти. Відмовляючись купувати новорічне дерево без бірки ми ти самим мінімізуємо шкоду як для лісу, так і здоров’я своїх родин, адже наявність захисної бірки – це гарантія, що заготівля новорічних дерев проводилась на спеціальних плантаціях підприємств лісового господарства. Спільними зусиллями лісової охорони, правоохоронних органів, засобів масової інформації, громадськості будемо проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення, з метою належної охорони та запобігання масового незаконного вирубування новорічних ялинок», - зазначив начальник обласного управління Вадим Підгородній.


Прес-служба Львівського ОУЛМГ

 

Global Options

Оголошення
Ключові слова
Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

Ми у Facebook

Розпорядження від 01.12.2015р. N18

Платформа Дія

Відео

Новини Управління